Левски се мъчи с гладници Исмаил Иса измъкна сините срещу бедните студенти
Левски се измъчи с гладниците от Академик (Сф), но поне спечели мача с 1:0. Първата победа от месец насам на сините беше постигната срещу отбор, в който не са взимали заплати от юли насам. Бедни и гладни, студентчетата дори си нямат стадион и база, но пък излязоха смелчаци и държаха Герена в огън до последно.
Левски отправи едва два точни удара във вратата и единият влезе. В продължението на първото полувреме Исмаил Иса донесе успеха на сините след грешка в защитата на студентите. Спортният директор на Академик Самир Селемински изригна при гола, а след мача заяви, че съдията Калин Людмилов е повлиял на резултата.
- Точно преди атаката за гола на Левски имаше корнер за нас. Не знам защо не го дадоха. Може би ги е страх да не би да вкараме на Левски и светът да свърши - каза Бате Сами.
В играта на Левски нямаше и помен от добрите неща в началото на сезона. Сините бяха мудни, мачкаха топката без идея. Освен гола имаше само още едно положение, отново на Иса, който пропусна с глава. След мача всички признаха, че в момента отборът не е това, което беше. Един от най-добрите на Герена досега - Жоазиньо, също не бе на себе си в този мач. Джобният бразилец се оплака след мача, че е уморен, но няма как да си позволи да почива.
- Наистина, чувствам умора, но няма как. Имаме много важни мачове и не мога да ги пропусна - призна Жо след слабия мач.
Още една лоша новина за треньора Ясен Петров е травмата на Христо Йовов. Капитанът на сините бе сменен през първото полувреме заради разтежение и ще се възстановява поне десетина дни. Не е ясно дали ще е на линия за мача с Гент.
Борис Ангелов, треньор на Академик: Наказаха ни за невнимание
Изиграхме много добре първото полувреме. Малко невнимание в в продължението и Левски се възползва с гол. През второто не ни стигнаха силите за нещо повече. Искам да отбележа добрите изяви на Сечков и Мбемба, както и на Михайлов на вратата. Трябва ни още класа, може би и малко повече опит за такива мачове. Навън играем добре и мисля, че ще се справим през втория полусезон. Можем да вземем точки от доста места. Ще бъде голяма битка, но съм оптимист за бъдещето на отбора.
http://www.7sport.net/archive7ds/2010/1 ... 5927_5.htmРеакции
Христо Йовов (Левски): Слаб мач за Левски. Не бяхме агресивни и не успяхме да притиснем съперника. Това бе добре дошло за Академик, който бе добре подреден. Не бяхме добре подготвени, можеше да стане и по-лошо. В крайна сметка най-важното бе победата, скоро всичко ще бъде забравено. Играем силно срещу силните отбори, които са по-открити срещу нас.
Владимир Гаджев (Левски): Днес Левски показа много слаба игра. Мисля, че разочаровахме доста хора с представянето си, но в крайна сметка важна е победата. В следващите мачове трябва да се преобразим тотално. Не може само да се оправдаваме с умората. Ние сме Левски и затова сме длъжни да се борим на всички фронтове.
Александър Александров (Левски): Нямам обяснение за слабата игра. Вината си е изцяло наша. Такива отбори идват и се затварят. Трябва да се вкарат един или два гола още в началото и да си направиш мача лесен. Не успяхме, но важни са трите точки. Трябва да си върнем играта от началото на сезона. Левски не бива да изглежда по този начин.
Сержиньо Грийн (Левски): Радвам се, че стигнахме до победата. В последните мачове не успявахме и този успех бе много важен за нас. Иначе не се получи добър мач, не играхме необходимото ниво. Темпото беше ниско и не показахме обичайната агресия.
Стойко Сакалиев (Академик Сф): Нямахме кой знае какви положения. Жалко е, че не успяхме да спечелим поне точка. Не съм доволен от съдията. Имаше доста нарушения срещу мен, които не ми ги дадоха. Имаше ъглов удар за нас, те не го дадоха, направиха ни контра и падна голът. Желая успех на Левски, Академик ще остане в "А" група.
http://www.7sport.net/archive7ds/2010/1 ... 5927_6.htm