Нападателят: Клубът е две крачки пред всички останаливзето от
chernomoretz.sportal.bgПоредното ново попълнение на Черноморец -нападателят на Берое Георги Андонов, се съгласи да даде вчера пред „Тема Спорт" първото си интервю като играч на акулите.
-Георги, как се стигна до трансфера ти в Черноморец?- Разговорите са от близо два месеца. Щастлив съм, че трансферът се осъществи. Целите на отбора - да играе в Европа, ме задоволяват напълно. Те съвпадат с моите виждания като развитие. Това е една доста голяма крачка напред за мен.
-Какви са първите ти впечатления от Черноморец и екипа в Бургас?- Говорих вече с г-н Балъков, с помощниците му и с г-н Бобич. Запознах се отблизо с базата. Условията са перфектни, уникални - всичко е супер. Европейска работа, всеки си знае задълженията и какво трябва да върши. Не съм бил в чуждестранен клуб, за да имам база за сравнение, но такова нещо в България няма никъде. По отношение на базата, на условията -Черноморец е номер едно. Клубът е с две крачки пред всички останали у нас.
-Фактът, че с Берое можеше да играеш в Европа, не те ли поблазни да останеш в Стара Загора?- Поблазни ме, но тази несигурност около финансирането на отбора ме притеснява.
Затова и прецених, че на този етап Черноморец е най-добрият вариант за мен.
-Имаше ли други предложения?- Да, но сега не искам да ги обявявам. Смятам, че едва ли щеше да е по-добре от Черноморец. всичко вече е минало.
-Вярвахте ли, че можете да постигнете този успех с Берое?- Целта бе да играем добър и атрактивен футбол, с който да радваме феновете в Стара Загора. Успехът ни е неочакван, но след като се отвори този шанс, бяхме длъжни да се възползваме. Радвам се, че успяхме. Лично за мен Купата на България е най-големият успех в кариерата ми. Най-силният ми сезон. Няма никога да забравя тези преживявания.
-Ще успееш ли обаче да се пребориш с конкуренцията в атаката на Черноморец Бургас?- Хубаво е, че ще има конкуренция, тъй като това те държи в оптимална форма постоянно. Не ме притеснява, вярвам, че ще се справя, но всичко си зависи от мен.
-Реално ли е мястото, на което Черноморец ще завърши сезона - 5-и или 6-и?- Тимът стартира много добре през първия по-лусезон, но всеки отбор претърпява миникризи и в началото на пролетния дял записаха поредица от слаби резултати. Явно това се оказа решаващо за крайното класиране на отбора. Мисля, че можеше и по-напред да се класират.
-Целта пред акулите за новия сезон е Европа, но като гледаш конкуренцията - може ли да се борите за титлата?- Ако се отдаде възможност, защо не. Апетитът идва с яденето.
-Като юноша на Ботев I следиш ли какво става с клуба?- Това ми е болната тема. За съжаление не зная какво става там. Нещата не са добри.