bulgarian-football.com | bgclubs.eu | GOAL.bg | Левски София | ДЮШ Левски | bfl-team.com | pi4e.com | Dropbox | eRepublik
* Влез   * Регистрация

Последно посещение:
Дата и час: 19 Юни 2025 00:11

Български клубове - Чавдар (Троян) GOAL.bg

Напиши нова тема Отговори на тема     [ 1 мнение ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: 18-годишният Максим Стойков в състава на "Литекс"
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2010 20:21 

Отбор: Левски (София)
Цитат:
Тази година календарът на футболния отбор на есенния водач във футболното ни първенство е особено търсен от троянци. На снимката сред момчетата, които ще се борят да отстояват лидерската си позиция и да спечелят шампионската титла на България е и космическото троянско футболно дарование, 18-годишният Максим Стойков. Това скромно, тихо, интелигентно и упорито момче, за което неведнъж сме писали и следим неговото развитие, извоюва правото си да бъде в отбора след успешните си игри в юношеския и дублиращия състави на лидера в българското първенство. Не скривам, че това признание за Максим ме трогна до сълзи, защото познавам отблизо неговата душевност, неговата упоритост, силната му воля, къртовския труд, неутолим стремеж да върви нагоре във футбола. От лятото той е в групата при мъжете, тренира заедно с тях. Най-напред трупа опит при Стойчо Стоилов и сега при старши треньора Ангел Червенков. Тренира двуразово наравно с мъжете. Титуляр е в дублиращия състав. Сега, заедно с още един юноша са на подготовка за пролетния старт.

Предстоят им множество контролни срещи и в тях той ще се опита да се представи добре. Единственото му желание е повече да играе в официални срещи, да се развива, да върви напред. Затова, когато го попитах как го приемат състезателите, треньорите и ръководителите на "Литекс", Максим отговори: "Щом са ми гласували доверие, явно ме подкрепят, виждат у мен добро попълнение и аз съм длъжен да вложа всичко, за да го защитя по най-добрия начин. И сега, на подготовката, ще се опитам още на първия лагер и след това в Анталия, да се докажа, да оправдая доверието на треньорите. В колектива атмосферата е добра. Включват ме равностойно в "игричките". Явно ме приемат положително. По-опитните се стремят да помагат на нас по-младите - 5-6 юноши с по две-три години разлика. Отборът е млад и трудно ще отстъпи върха".
Тази увереност и ясна концепция на Максим Стойков ме направи още по-голям оптимист за неговото развитие, в похода му към големия футбол. Няма място да се съмнявам в думите му. Вярвам на Максим, защото е дързък, богата личност, трудолюбив, момче с характер, а такива хора и футболисти не може да не изкачат своя футболен връх, своя Еверест. Да му пожелаем здраве и попътен вятър.

Максито е голям пич, помня още когато играеше в детския състав, а след това в юношите младша възраст на чавдаро. Голям талант наистина :002:

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема     [ 1 мнение ] 

Подобни теми Автор Преглеждания Последно мнение
Преглежда непрочетените мнения Снимки на стадиона
Форум: Спортист 2009 (Своге)
lms_X 247260 14 Окт 2009 23:39
от darkko
Преглежда непрочетените мнения "Дунав"-"Марица"
Форум: Сезон 2006/2007
DUNAV-RUSSE 124827 04 Ное 2006 21:35
от DUNAV-RUSSE
Преглежда непрочетените мнения На кое място ще завърши "Дунав" в Б Изток?
DUNAV-RUSSE 178324 16 Сеп 2018 10:00
от Dearis
Преглежда непрочетените мнения "Дунав" в турнира за купата
DUNAV-RUSSE 202765 02 Дек 2006 11:50
от DUNAV-RUSSE
Преглежда непрочетените мнения Купата на България
Форум: Хебър 1918 (Пазарджик)
Anonymous 141568 04 Ное 2006 18:12
от StreeT_HunteR