bulgarian-football.com | bgclubs.eu | GOAL.bg | Левски София | ДЮШ Левски | bfl-team.com | pi4e.com | Dropbox | eRepublik
* Влез   * Регистрация

Последно посещение:
Дата и час: 22 Юни 2025 23:18

Български клубове - Чавдар (Троян) GOAL.bg

Напиши нова тема Отговори на тема     [ 2 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Баскетбол - "А" РБГ
МнениеПубликувано на: 04 Дек 2009 19:09 

Отбор: Левски (София)
Тафьо, разкажи им!

На 6 декември в зала "Чавдар" ще се проведе последният двубой от есенния полусезон на мъжката "А" РБГ. В спор за 6-то място във временното класиране нашите момчета ще излязат срещу Национална спортна академия - София.
За мен - дългогодишния треньор по баскетбол, възпитаник на ВИФ (сега НСА) мачовете с този отбор са били винаги повече от специални.
В приятелски разговор с Тафьо (Радослав Столаров), мой бивш състезател, сега наставник на "Чавдар", си припомнихме една голяма победа над този противник, в който мач той беше в основата на успеха.
...Това беше преди около 20 години, в София, в залата на ВИФ, пред многобройна студентска публика, софийски съдии, синът на треньора главен секретар. Домакините надъхани, високомерно гледаха на мача.
Не така мислехме обаче ние, имахме готова стратегия за този противник и състезателите ми Р. Столаров, Пл. Кукенски, Р. Ибов, Пл. Лалев, Кр. Добрев, В. Доневски, Д. Ангелов, Д. Минков, (благодаря им и днес) я следваха докрай. Когато прозвуча последният съдийски сигнал, светлинното табло ярко отразявяше нашата победа. А когато бившият ми треньор и преподавател ми стисна ръката и ме поздрави, радостта ми беше неописуема.
След този мач сме играли десетки пъти с отбора на НСА, балансът ни е положителен, но тази победа винаги я помним.

Припомням този епизод от треньорската си кариера за да призова: "Тафьо, кажи на момчетата как се бие
НСА". А именно: с желязна дисциплина и последователност в провеждане на начертаната тактика.
А тя, позволявям си да припомня, би трябвало да бъде същата, с която винаги сме ги били, синтезирана в едно изречение на най-големия в тази професия: "Дебнем, да ги..!"
Спецификата на нашата зала с маломерно игрище винаги ни е давала предимство при бавна игра, постепенно нападение и сгъстена организирана защита, било то зонова или лична. Убеден съм, стане ли това, няма да имаме проблеми с НСА. Имаме добри изпълнители, само трябва да се мисли повече.
А ние от трибуните, старите играчи, бивши треньори, деятели на баскетбола, многото бъдещи баскетболисти, рожба на баскетболния клуб и неговите треньори, както винаги ще бъдем мощният и незаменим 6-ти играч. Раздайте се момчета! Да бъде!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Дек 2009 11:23 

Отбор: Левски (София)
НСА София - Чавдар Троян 87:85 от вчера. Водиха в резултата с 27 точки, но с подкрепата на невероятната публика успяхме да изравним. В последните 6 секунди обаче те съумяха да вкарат една двойка и да ни победят. В последната секунда имахме шанс за тройка, но шансът ни обърна гръб. Залата беше препълнена от фенове на тима, известни личности от трояската спортна общественост и световния шампион по мотокрос майкъл иванов.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема     [ 2 мнения ] 

Подобни теми Автор Преглеждания Последно мнение
Преглежда непрочетените мнения Баскетбол 2006-2007 Спортист Своге
Форум: Български баскетбол
lms_X 259045 24 Дек 2007 18:14
от lms_X
Преглежда непрочетените мнения "Дунав"-"Марица"
Форум: Сезон 2006/2007
DUNAV-RUSSE 125168 04 Ное 2006 21:35
от DUNAV-RUSSE
Преглежда непрочетените мнения На кое място ще завърши "Дунав" в Б Изток?
DUNAV-RUSSE 178847 16 Сеп 2018 10:00
от Dearis
Преглежда непрочетените мнения "Дунав" в турнира за купата
DUNAV-RUSSE 203573 02 Дек 2006 11:50
от DUNAV-RUSSE
Преглежда непрочетените мнения История на ФК "Спартак" Пловдив
Форум: Спартак 1947 (Пловдив)
Anonymous 138628 17 Авг 2011 16:27
от mainata89