bulgarian-football.com | bgclubs.eu | GOAL.bg | Левски София | bfl-team.com | pi4e.com | Dropbox | eRepublik
* Влез   * РегистрацияПоследно посещение:
Дата и час: 19 Яну 2020 11:49


Спартак (Плевен) | Стадион | Резултати и класиране GOAL.bgНапиши нова тема Отговори на тема     [ 1 мнение ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Северозападна "В" група
МнениеПубликувано на: 11 Дек 2009 10:30 
Offline

Регистриран на: 30 Окт 2006 20:18
Мнения: 366
Отбор: Спартак 1919 (Плевен)
Пускам тази тема, въпреки че Спартак няма нищо общо с "В" група. Ако обаче всичко е наред и клубът бъде възстатовен и догодина успее да влезе в нея, сегашните й участници ще ни вълнуват. Ето един интересен материал от sportal.bg:

Цитат:
Качеството на футбола в Северозападната "В" група върви нагоре

Георги Велинов - председател на Зоналния съвет на БФС-Велико Търново за есенния полусезон на Северозападната В аматьорска футболна група

Георги Велинов е роден на 6 май 1946 година в търговищкото село Черни бряг. С футбола започва в детско-юношеската школа на ФК "Локомотив"-Горна Оряховица. Последователно играе в същия клуб, "Академик" /Сщ/ и "Етър" /ВТ/. Заради отличен успех завършва висше образование във Великотърновския университет предсрочно - вместо за редовните четири само за две години. Първата специалност е история, а втората - физкултура. След края на състезателната си кариера две години е директор на ДЮШ в "Етър", на чийто мъжки тим по-късно е треньор. Дипломира се и като наставник във ВИФ. Треньорската му кариера преминава през "Левски" /Лясковец/ и "Локомотив" /Горна Оряховица/. В периода 1985-92 г. е президент на "Ботев" /Дебелец/. След това две години работи като преводач в Германия. От април 1996 до януари 2005 година е председател на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново. Точно тогава е уволнен от Стефан Капралов. На 20 февруари 2006 година с решение на президента на БФС Борислав Михайлов Георги Велинов е възстановен на поста председател на Великотърновския зонален футболен съвет.

След приключилия есенен полусезон от шампионат 2009/2010 на Северозападната В АФГ Велинов направи обстоен анализ на случилото се в хода на първенството, който публикуваме без съкращения.

Обща оценка

В хода на току що завършилия полусезон не се случи нищо по различно от това на което станахме свидетели през последните няколко години. Тенденцията качеството на футбола в групата да се покачва се запази, въпреки че в шампионата участват пет нови клуба. В началото на сезона се прокрадваше мнението, че именно те са доста "зелени" за това ниво. Затвърди се обаче факта, че няколко отбора демонстрират продукция на ниво професионален футбол. Става въпрос за съставите на Локомотив от Горна Оряховица и Дряново, Чавдар /Бяла Слатина/, Гигант /Белене/, Ботев /Димово/ и дори Академик /Свищов/, въпреки че е по-назад в класирането. Видяхме доста стойностни мачове. Първият който бих отбелязал е Локомотив /ГО/ - Гигант завършил 2:2. В него имаше освен качествен футбол и изключително себераздаване. В последните минути играчите падаха на терена от умора със схванати крака. Други силни двубои бяха Локомотив /ГО/ - Ботев /Димово/ 1:2 и Локомотив /Дряново/ - Янтра /Габрово/ 1:1. С наближаване края на полусезона се появиха и някои проблеми. Чавдар позаглъхна, в Дряново се появи финансова криза ... Като че ли най-постоянен бе Локомотив /ГО/ макар, че епизодично изневеряваше на себе си. Открояват се и два аутсайдера Павликени и Алмус Биър /Сталийска махала/. Качеството на съдийството също не е претърпяло промяна. Имало е грешки преди, имаше и през завършилия наскоро полусезон, ще има и в бъдеще. Всичко обаче е рамките на нормалното. Като основна заслуга тук бих изтъкнал поведението на ръководителите на клубове и футболистите, които не пречат, а се стремят да помагат на арбитрите. Няма как обаче да не отбележа сериозните инциденти в Козлодуй и Бяла Слатина. Те ескалираха най вече заради неадекватното поведение на ръководствата на местните клубове. Жалко, че от МВР не ни представиха нищо по инцидентите. Трябваше поне пет мача да лишим от домакинство провинилите се. Селският манталитет с който идват новаците е характерен единствено за Ботев /Козлодуй/. От време на време го демонстрират и в Сталийска махала и Белоградчик. Наказахме делегат защото премълча подобен инцидент. На противоположния полюс е ситуацията в Борован и Габрово, които са достойни за подръжание. Публиката помага за покачване нивото на футбола. Единственото безспокойство идва от феновете на Локомотив /Горна Оряховица/. Срам ме хваща, че такива запалянковци подкрепят отбора, в който и аз съм играл. Те ще направят лоши неща. Където са минали феновете на Локомотив /ГО/ все проблеми. Така беше в Левски, Белоградчик, Дряново, Лом ....

Участниците - кой, как, кога и къде...

Чавдар /Бяла Слатина/

Очаквано е сред фаворитите. Лидер е по всички показатели - финанси, материална база и селекция. Загубата им с 0:3 в Дряново бих нарекъл малшанс, защото победата прилягаше еднакво и на двата отбора. Лично за мен треньорската смяна на Емил Георгиев с Георги Георгиев е изненада. Към края на полусезона се забеляза спад в играта на Чавдар, който се открояваше и в домакинските мачове. Клубът ще търси треньор, който да канализира действията на футболистите.

Локомотив /Горна Оряховица/

Раздиран от противоречия. Можеха да финишират и на първо място. Разчитат на свои състезатели. До тук обаче с положителното. Клубът страда заради оскъдни финансови средства. Друг проблем е тотално занемарената детско-юношеска школа. Срамно е, че нямат деца да гонят топката по време на мачовете на мъжкия отбор. Лошата публика, за която стана въпрос в началото също тегли клуба надолу. Ръководството пък демонстрира неадекватност когато стане въпрос за организация.

Локомотив /Дряново/

Ако този тим не го беше връхлетяла финансовата криза със сигурност щеше да завърши на първо място. Разполагат със стойностен за групата състав, който е сплав от опитни играчи преминали през професионалния футбол и талантливи млади момчета. Мисля, че това обяснява всичко.

Ботев /Димово/

Приятната изненада. Възходът им стартира още миналия шампионат. Водени от треньора Стоян Стоянов възпитаниците му във всеки мач показваха характер. Победиха в Горна Оряховица. Можеше да спечелят точка и от лидера Чавдар в Бяла Слатина. Категорично обаче отбора няма потенциал за първото място. Тази реалност отлично осъзнава и ръководството на клуба.

Гигант /Белене/

Този отбор е сериозен проблем за групата. Всички останали клубове демонстрират брожение срещу Момчил Врайков. От тях вече при мен дойде подписка в която категорично заявяват, че ако Врайков продължи да играе няма да се явяват за мачовете си в Белене през идната пролет. Друг проблем е анархията с документите. Нямат и юноши младша възраст. Отнехме й точки. Забавиха дължими пари и бяха на прага да загубят служебно в Павликени. Иначе Гигант е приличен тим, който може да победи всеки съперник.

Трявна /Трявна/

Вървят по-добре в сравнение с миналия сезон. Това се дължи на добрата селекция, която помогна за сформирането на по-силен състав. Негативното е, че между президента им Костадин Нейков и Зоналния съвет на БФС-Велико Търново епизодично прехвърчаха искри. От близо два месеца той вече е член на Управителния съвет на Аматьорската лига и се надявам комуникацията да се нормализира, тъй като ще разбере, че изискванията ни не са наша презумция.

Ситомир /Никопол/

Влязоха в Северозападната В група от преди повече от десет години и досега са неизменен неин член. Проблеми не са създавали. Смяната на клубното ръководство вече е преболедувана. Въпреки че им е трудно се стараят да изпълняват всичко. Добри представяне и отбор. Проблем при тях е, че не водят тренировъчен процес.

Торпедо /Борован/

Още една приятна изненада. Новак в групата, но благодарение на Иво Пешев показват изрядна организация. Имат опитни играчи и това обяснява доброто им класиране.

Балкан /Белоградчик/

Дълго време се питах защо този град няма отбор в аматьорския елит. Представи се според очакванията. Месец и полива след началото на полусезона отбора бе поет от младия специалист Емил Георгиев. Чувства се позитивната му работа. Балкан няма да има проблеми с оставането си в групата.

Янтра /Габрово/

Пак изненада, но неприятна. Нямам обяснение. Всичко даваше надежди за силен полусезон. Направиха нов клуб. Имат и големи традиции. В миналите години редуваха участия в професионалния футбол с лидерско класиране във В група. Иначе имат амбиции отново да играят важна роля в първенството, но...

Академик /Свищов/

Същата характеристика като тази за Янтра. Бонус за тях е, че залагат на момчета от школата си.

Ботев /Козлодуй/

Искам среща с кмета заради сериозните проблеми. Документите на клуба не са в ред. Хората, които се занимават не ги познават. Властва аматьорски манталитет от най-ниско ниво. Куриоз с участието на нередовен футболист. Такъв случай бяхме имали повече от десет години. Липсва организация. Това е една от причините за побоя с футболистите на Гигант. Големи амбиции имаха, но....

Левски /Левски/

Очаквах повече от този отбор. Уж се тръгна към подобрение, но резултатите закъсняват. Една от причините е малшанс, който ги преследваше по време на полусезона. Може би претенциите им към съдийството са основателни. Имат обаче по-големи възможности. Това се забеляза например в Никопол където въпреки загубата надиграха местния Ситомир. Друг положителен факт е, че клуба има цели и не се работи на парче.

Алмус Биър /Сталийска махала/

Шапка свалям на президента Олег Лазаров. Той единствен тегли каиша. Много му е трудно. Досега удържа положението. Друг негативен факт е, че отборът играе в Лом. Наказахме ги с отнемане на три точки, но осъзнаха грешката си. Имам обаче резерви към тях. Ако се откажат от участие няма да е изненада.

Павликени /Павликени/

Трагедия. Тя обаче не е случайна. Липсва организаторът и напълно логично се стигна дотук. В клуба няма пари и играчи, а в ДЮШ организация. Клубът направи нова регистрация и ми предстои среща с ръководството. Жалко, че център с богати традиции във футбола изпадна в това състояние.

Крайно класиране - есен 2009:

1. Чавдар 9 4 1 23:5 31
2. Локомотив /ГО/ 8 4 2 31:10 28
3. Локомотив /Др/ 8 2 4 24:15 26
4. Ботев /Д/ 8 2 4 26:17 26
5. Гигант 8 3 3 35:20 24
6. Трявна 7 3 4 29:15 24
7. Ситомир 6 3 5 21:20 21
8. Торпедо 6 2 6 21:25 20
9. Балкан 5 2 7 16:26 17
10. Янтра 4 5 5 18:15 17
11. Академик 5 2 7 20:19 17
12. Ботев /К/ 4 3 7 24:26 15
13. Левски 4 2 8 10:23 14
14. Алмус Биър 3 1 10 16:31 7
15. Павликени 1 0 13 7:54 3

Голмайстори:

17 - Щерьо Щерев /Трявна/
11 - Мартин Емилов Маринов /Ботев-Димово/
9 - Ахмед Салимов /Гигант/
- Николай Малджански /Алмус Биър/
- Станимир Георгиев /Ситомир/


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема     [ 1 мнение ]   Подобни теми Автор Преглеждания Последно мнение
Преглежда непрочетените мнения "Дунав"-"Марица"
Форум: Сезон 2006/2007
DUNAV-RUSSE 50357 04 Ное 2006 20:35
от DUNAV-RUSSE
Преглежда непрочетените мнения На кое място ще завърши "Дунав" в Б Изток?
Форум: Сезон 2006/2007
DUNAV-RUSSE 72997 16 Сеп 2018 09:00
от Dearis
Преглежда непрочетените мнения "Дунав" в турнира за купата
Форум: Сезон 2006/2007
DUNAV-RUSSE 79158 02 Дек 2006 10:50
от DUNAV-RUSSE
Преглежда непрочетените мнения История на ФК "Спартак" Пловдив
Форум: Спартак-С 94 (Пловдив)
Anonymous 64738 17 Авг 2011 15:27
от mainata89
Преглежда непрочетените мнения СЛАВИЯ гост на ст."СЛАВИЯ" :]
Форум: Сезон 2006/2007
mittag_slavia 25721 06 Ное 2006 15:39
от Real_Madrid_Slavia

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Иди на:  
Powered by phpBB © 2008 phpBB Group

Контакти | Fans on Facebook | Игра с прогнози


placeholder