Цитат:
Вачко Маринов: Сигурен съм, че Спартак няма да е сред изпадащите
Подготовката...
Започнахме подготовката си навреме и изпълнихме почти всичко от предварително начертаната програма. Проведохме и лагер в Тетевен и макар че бе кратък, се оказа доста полезен. Изиграхме необходимия брой контролни срещи. Количеството работа, която свършихме, ме задоволява. Не съм доволен обаче от качеството. Трудно създаваме голови ситуации пред вратата на противника, а когато все пак успяваме, не ги реализираме. Основно върху това работим до мача в неделя срещу Велбъжд.
Селекцията...
Желанието ми беше да привлечем футболисти, започнали кариерите си в Плевен. Взехме такива, но все още не ги виждам в светлината, която искам. Надявам се, че в най-скоро време и това ще стане. Искаше ми се да привлечем и още плевенски играчи, но не стана. С отбора подготовка проведоха няколко момчета от юношите. Твърдо заявявам, че ще разчитам на тях. От показаното стана ясно, че имат огромен потенциал и израстват с дни. Ако продължават така, непременно ще им дам шанс за изява.
Положителното и негативното...
Както казах, доволен съм от мащабната подготовка. Също така направихме и добра селекция. Взехме футболисти, които смятам, че ще повдигнат сериозно класата на Спартак в сравнение с миналия полусезон. Проведохме и доста контролни срещи, в които видяхме къде и в какво изоставаме или пък вървим добре. Негативното е, че условията, при които тренирахме, не бяха добри.
Готовността...
В мачовете за първенството ще си проличи какво сме свършили. В общи линии сме готови за началото на полусезона. Все още обаче не и на сто процента. Има още неща да изчистваме в игрово отношение. Както казах, новите момчета не са паснали както трябва на местата си. Не са разгърнали напълно и потенциала си. Тревожи ме фактът, че в атака не сме така ефикасни, както бих желал да бъдем. Постоянно работим върху тези проблеми и се надявам положителният резултат да е налице още в мача ни в неделя срещу Велбъжд.
Целите...
Основната ни задача е да се спасим от изпадане. Също така да обиграем състава, с който разполагаме сега. Щом го направим, през следващия сезон ще играем съществена роля. Сигурен съм, че тези момчета имат потенциал.
Първият и изпадащите...
Много мачове има още да се изиграят. По средата сме на първенството и е рано да се говори за крайно класиране. Все пак смятам, че организацията, която направи Локомотив /Мездра/, ще им помогне да завършат на първото място и влязат директно в “А” група. Кой ще е втори, е трудно да се прогнозира в този момент. Едва след изиграването на 4-5 кръга ще се разберат мераклиите за участие на баража. Ситуацията в класирането е такава, че много отбори могат да изпаднат, ако губят. С конкретни имена не желая да се ангажирам. Сигурен съм обаче, че Спартак /Плевен/ няма да е сред тях.
Очакванията за качеството...
Мисля, че ще станем свидетели на по-качествен футбол в сравнение с миналия полусезон. Почти всички отбори направиха сериозна подготовка. Привлякоха доста футболисти, които ще се опитат да играят на върха на възможностите си. А това е предпоставка за добър футбол. Надявам се, че и нашият отбор ще е сред тези състави.
Контролите...
Видима-Раковски – Спартак 0:0
Спартак – Академик /Сщ/ 0:0
Локомотив /Мз/ - Спартак 1:1
Балкан – Спартак 4:3
Чавдар /Етр/ - Спартак 1:1
Бенковски – Спартак 1:2
Спартак – Ботев /Кр/ 2:2
Дунав – Спартак 0:0
Спартак – Левски 5:0
Спартак – Дунав 0:0
Съставът на Спартак за пролетния полусезон
Вратари:
Станислав Антонов, Николай Христов
Защитници:
Цветомир Панов, Стоян Димов, Ивайло Здравков Иванов, Петър Василев, Петър Ванков, Атанас Атанасов, Нино Симеонов, Радослав Иванов, Петър Марков
Полузащитници:
Цветан Петров, Любомир Иванов, Мариян Драгнев, Ивайло Раденцов, Тихомир Тодоров, Николай Цветков, Станислав Иванов, Мариян Маринов, Иван Иванов, Милен Тодоров
Нападатели:
Драгомир Иванов, Симеон Баев, Любомир Тодоров, Красимир Василев, Преслав Йорданов.
Старши треньор – Вачко Маринов
Помощник – Иво Братанов
Източник: в-к "ПОСОКИ", 5 Март 2008