bulgarian-football.com | bgclubs.eu | GOAL.bg | Левски София | ДЮШ Левски | bfl-team.com | pi4e.com | Dropbox | eRepublik
* Влез   * Регистрация

Последно посещение:
Дата и час: 26 Юни 2025 16:02

Напиши нова тема Отговори на тема     [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: ГП на Бахрейн
МнениеПубликувано на: 23 Мар 2008 14:18 
New Iskar HOOLS
Аватар

Отбор: ЦСКА (София)
-----------------------------------------------------Sakhir

Изображение
информация
дата на създаване: 2004
първа състезание: 04/04/2004
проведени състезания: 3
зрители: около 50000
организатор: Bahrain Motor Federation

статистика
дължина на писта: 5.412 km
брой обиколки: 57
брой завой: 11 (left:4) (right:7)
максимална скорост: 315 Km/h
отместване от старта: 246 m
сцепление: medium
най-добра обиколка: M. Schumacher - 1'30''252

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Апр 2008 16:54 
New Iskar HOOLS
Аватар

Цитат:
ФЕРАРИТАТА ОТНОВО МНОГО БЪРЗИ, МАСА - ФАВОРИТ

Втората свободна тренировка преди неделния старт във Формула 1 в Бахрейн затвърди впечатлението, че двете Ферарита на Фелипа Маса и Кими Райконен са много по-бързи от своите конкуренти. Двамата отново заеха първите места, след като сториха това и сутринта. Интересното е, че разликата между тях и третия Хейки Ковалайнен е 1,332 секунди.
Битката между двамата пилоти на „червените кончета” пък бе спечелена от Маса, който постигна време с 907 хилядни по-добро от това на Райконен. Така Фелипе Маса доказва, че се чувства добре на тази писта, след като миналата година спечели състезанието в Бахрейн. Прави впечатление, че двете най-бързи обиколки на Маса от днешните свободни тренировки са по-добри като времена от обиколката, с която Маса спечели Пол Позишън през 2007 г. Днес бразилецът постигна времена от 1:32,233 мин. и 1:31,420 в двата тура, като най-доброто му време миналия сезон на пистата бе 1:32,652 мин.
Фернандо Алонсо за втори път днес разочарова с представянето си, след като остана 12-ти. По-рано днес испанецът се закотви на 10-та позиция.
Официалната квалификация е утре в 14 часа, а официалният старт 14:30 часа в неделя.

Имам гадното предчувствие че Кими няма да успее за ЗАВЪРШИ в неделя :? Дано греша и пак го видя на най-високото стъпало :!:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Апр 2008 17:31 
Аватар

Кубица спечели първи поулпозишън в кариерата си
Съб, 2008-04-05 16:10
Полякът Роберт Кубица с "БМВ-Заубер" спечели квалификацията за място преди утрешния старт за Голямата награда на Бахрейн, трети кръг от Формула 1 за сезона.

Кубица преодоля 5.412-километровото трасе за 1:33.096 минута и записа първи полпъзишън в кариерата си и първи успех за "БМВ-Заубер" в квалификации от 255 състезания. На второ място остана Фелипе Маса (Бразилия) с "Ферари", който се движеше с най-добро време, но допусна грешка на един от завоите и остана на 27 хилядни от победителя. Трети ще стартира лидерът в генералното класиране за сезона Люис Хамилтън (Великобритания) с "МакЛарън-Мерцедес", който завърши на почти 2 десети от победителя. Световният шампион Кими Райконен (Финландия) с "Ферари" пък остана четвърти.

Стартова решетка за Гран при на Бахрейн: 1. Роберт Кубица (Полша) БМВ-Заубер 1:33.096 минута 2. Фелипе Маса (Бразилия) Ферари 1:33.123 3. Люис Хамилтън (Великобритания) МакЛарън 1:33.292 4. Кими Райкьонен (Финландия) Ферари 1:33.418 5. Хейки Ковалайнен (Финландия) МакЛарън 1:33.488 6. Ник Хайдфелд (Германия) БМВ-Заубер 1:33.737 7. Ярно Трули (Италия) Тойота 1:33.994 8. Нико Розберг (Германия) Уилямс 1:34.015 9. Дженсън Бътън (Великобритания) Хонда 1:35.05710. Фернандо Алонсо (Испания) Рено 1:35.115 отпаднали след втората квалификационна сесия:11. Марк Уебър (Австралия) Ред Бул 1:32.37112. Рубенс Баричело (Бразилия) Хонда 1:32.50813. Тимо Глок (Германия) Тойота 1:32.52814. Нелсон Пикет-младши (Бразилия) Рено 1:32.79015. Себастиан Бурде (Франция) Торо Тосо 1:32.91516. Казуки Накаджима (Япония) Уилямс 1:32.943 отпаднали след първата квалификационна сесия:17. Дейвид Култард (Великобритания) Ред Бул 1:33.43318. Джанкарло Физикела (Италия) Форс Индия 1:33.50119. Себастиан Фетел (Германия) Торо Тосо 1:33.56220. Адриан Зутил (Германия) Форс Индия 1:33.84521. Антъни Дейвидсън (Великобритания) Супер Агури 1:34.14022. Такума Сато (Япония) Супер Агури 1:35.725

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Апр 2008 17:54 
Фераритата пак са ваворити и фелипе маса ще соечели според мен

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Апр 2008 20:32 
New Iskar HOOLS
Аватар

Цитат:
ФЕРАРИ ЗАВЛАДЯ БАХРЕЙН
Изображение

Пилотите на Ферари записаха двоен успех в Гран При на Бахрейн, като победата грабна Фелипе Маса, който не беше взел нито една точка през сезона. Втори остана световният шампион Кими Райконен, който оглави и класирането при пилотите.
На трета и четвърта позиция се класираха съотборниците в БМВ Роберт Кубица, който стартира от полпозишън, но се забави и бе изпреварен от Маса още в първите метри на надпреварата и Ник Хайдфелд.
Пети остана Хейки Ковалайнен с МакЛарън, следван от Ярно Трули с Тойота, а Марк Уебър от тима на Ред Бул и Нико Розберг с Уилямс бяха другите двама пилоти, взели точки в Бахрейн.
Досегашният водач в класирането Люис Хамилтън остана 13-и, след като стартира слабо и от трета се смъкна на осма позиция, а в последствие блъсна отзад недолюбвания си бивш съотборник Фернандо Алонсо, който остана десети и също остана без точки.
Новият водач при пилотите Кими Райконен има 19 точки в първите три старта през сезона, а втори е приятната изненада Хайдфелд с 16. Третото място с по 14 точки делят Кубица и съотборниците при сребърните стрели Хамилтън и Ковалайнен.
При конструкторите се оформи железен трибой, като начело остава БМВ Заубер с 30 точки, следван от Ферари с 29 и МакЛарън Мерцедес 28 точки.

Цитат:
МАСА: ОБИЧАМ ТАЗИ ПИСТА!

Изображение

Фелипе Маса призна, че е изпитал облекчение след победата си в Гран При на Бахрейн, трети кръг от шампионата във Формула 1, след като не успя да финишира в първите два старта за сезона.
26-годишният пилот на Ферари, който доминираше на пистата „Шахир”, направи грешки, които му костваха много в Австралия и Малайзия. Маса сподели, че в Бахрейн е мислел и за това, докато вървял към успеха.
„Със сигурност това не бяха най-лесните няколко седмици от живота ми, но такъв е живота, няма да е първи или последен път,” заяви философски бразилецът. „В живота има и лоши дни, такива бяха за мен в първите две състезания.”
„Тази надпревара беше доста трудна, целта ми беше да не допускам никакви грешки. Исках да финиширам и да контролирам нещата. Имах достатъчно време, за да помисля какво се случи в предишното състезание и съм убеден, че това е нормално. След това вече можех да мисля за победата.”
Маса изпусна поул позишъна и тръгна зад Роберт Кубица (БМВ), но заяви, че е бил реабилитиран, когато полският пилот финишира зад него в състезанието.
„В началото стартът бе много труден, защото имаше много разлято масло по пистата, затова аз и Роберт излязохме. След като тръгнахме нормално обаче болидът се държеше много, много добре. Аз дори не го натисках докрай, тъй като авансът ми растеше, а знаех, че Кими е зад мен.”
Преди година Маса отново спечели Гран При на Бахрейн и нямаше как да не признае, че обича това място. „Обичам тази писта, винаги съм силен на нея, имам две поредни победи,” заяви той. „Когато преди две години дебютирах за Ферари почти успях да спечеля и поул позишън тук.”
Фелипе Маса вече е шести в подреждането при пилотите, на девет точки зад световния шампион Кими Райконен.

Цитат:
РАЙКОНЕН: ВАЖНОТО Е, ЧЕ СИ ТРЪГВАМ КАТО ЛИДЕР
Изображение

Кими Райконен остана доволен от престоя си в Бахрейн, след като поредните спечелени точки на пистата „Шахир” го изведоха начело в класирането във Формула 1.
Финландецът, който никога не бе завършвал на първите две места в Бахрейн, бе засенчен от съотборника си във Ферари Фелире Маса, и трябваше да се задоволи с второто място.
Световният шампион призна, че не е напипал верния тон на болида си, и затова е доволен, че в крайна сметка приключва седмицата като лидер в класирането.
„Уикендът бе доста труден за мен,” каза „Леденият”. „Едно от нещата бе, че така и не успяхме да направим наистина точна настройка на болида. Но ето, че в един лош уикенд успях да завърша втори, така че, голяма работа, следващото състезание ще е различно.”
„Лидери сме в класирането и това е най-важното, но определено можеше да бъде и по-лесно. Такъв е животът. Никога не съм имал особен късмет на тази писта, но мисля, че от първите три състезания е най-важно да вземеш много точки.”
„Щастлив съм, че съм водач и когато се завърнем в Европа се надявам да направя няколко силни старта,” добави Кими.
Райконен има 19 точки, три повече от Ник Хайфелд и пет пред Люис Хамилтън.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема     [ 5 мнения ] 

Подобни теми Автор Преглеждания Последно мнение
Преглежда непрочетените мнения Снимки на стадиона
Форум: Спортист 2009 (Своге)
lms_X 248910 14 Окт 2009 23:39
от darkko
Преглежда непрочетените мнения На кое място ще завърши "Дунав" в Б Изток?
Форум: Сезон 2006/2007
DUNAV-RUSSE 179249 16 Сеп 2018 10:00
от Dearis
Преглежда непрочетените мнения Купата на България
Форум: Хебър 1918 (Пазарджик)
Anonymous 142145 04 Ное 2006 18:12
от StreeT_HunteR
Преглежда непрочетените мнения Отборът на Спартак - 2006-2007
Форум: Архив
Anonymous 133378 01 Яну 2007 16:25
от SPFC1919
Преглежда непрочетените мнения История на ФК "Спартак" Пловдив