Цитат:
Днес, 14:38
`DaViD`ViLLa`
Модератор Дата на Присъединяване: Mar 2006
--------------------------------------------------------------------------------
ЧАВДАР ЕТРОПОЛЕ - БОТЕВ ВРАЦА 2 / 2.40
Мач , който ще се играе на неутрален терен в Своге.Символичните гости са осигурили няколко автобуса с фенове , които да подкрепят тима. За Враца влизането в Б група е цел #1 през тази година. Като цяло тимът е и с по-големи финансови възможности от Етропеле. Врачани водеха битка с Янтра Габрово и само 3 точки не им достигнага да спечелят. Все пак стана ясно , че ще гонят Б група. Купиха си доста мачове през сезона. Поне аз знам за Белене са взели трицифрена сума да загубят с 0:7 , заради головата разлика. Трявна прибраха в последния кръг 1500лв. във Враца само и само да загубят.В последните кръгова заваляха доста пари към съперниците на Враца - Криводол , Левски , Свищов и ако не се лъжа и Лом , като резултатите бяха все рагромни , понеже се надяваха при равни точки накрая головата разлика да е в тяхна полза. Уви , малко преди края не успяха да победят в Койнаре , които пък гонеха оцеляване и очевидно не са се дали на финансовите инжекции. След издънката в Койнаре започнаха да дават пари на съперниците на Габрово с цел да измъкнат нещо , но не стана.Не ми се вярва след всичките тези средства Враца да не влезе , защото това ще си е пари хвърлени на вятъра. Тимът си има всичко нужно за Б група- финанси , добър стадион , функционираща детско-юношеска школа( старшата завърши на 6-то място , а младшата и децата станаха шампиони на своите групи през тази година).Изключително добре се представи Ботев в една нелоша група с добре осигурени отбори като Ботев Бали (Дебелец) , Валекс (Трявна) , Миньор (Драганица) , Видин , Чумерна (Елена) , Локо (Горна) , Академик (Свищов) и Павликени. Врачани записаха само 2 загуби , а головата им разлика бе 93:20.
За Чавдар Етрополе нищо не мога да кажа , защото тима ми е напълно непознат , но пък се вижда , че са втори в една много , много силна група с отбори като Спортист (Своге) , Малеш (Микрево) , Пирин (Благоевград) , Балкан (Ботевград) , Септември , Левски-Спартак и Велбъжд - все тимове в много добро финансово състояние.Не знам , но тимът им като че ли тима няма досатъчно средства да с еиздържа в Б група , а и май школата им не е в добро състояние.
Просто тук залагам на по-познатия отбор (този на Ботев), а и на тима с традиции. Все пак е дългогодишен участник в А група , дори е ставал бронзов медалист. Тук са играли Илия Вълов , Вальо Илиев , Мартин Петров , Вальо Станчев.
Нещо от официалния сайт на Ботев Враца:
Ботев излиза в среща бараж за промоция в Б група идната седмица. На 4ти Юли от 18 часа врачани срещат Чавдар Етрополе в град Своге. Всички в нашия лагер са позитивно настроени и готови за последната битка. Очаква се на стадиона да присъстват стотици фенове от Враца. Призоваваме всички, които обичат Ботев да подкрепят отбора в този важен момент.
Във Враца се състезава юношата на Херта Николай Ковачев, но голяма част от тима са все местни играчи , а школата на Враца е прословута.Голмайстор на тима през сезона стана халфа Стоян Стоянов с цели 26 попадения (ван Нистелрой може само да му завижда) . Централния нападател Рангелов пък се отличи с 19 попадения и се нарежда на второ място в класацията на феновете за играч на сезона след гореспоменатия защитник Ковачев.Инвазия на фенове ще има към Своге - все пак и града не е много далеч. Всичко по тяхната екскурзия ще е на разноски на общината и общинска фирма "Спортни имоти".
Просто в този мач малко ме учуди големия коефициент за Враца , след като за мен те са фаворитите тук. Разбира се , не е изключен един мръсен Х и евентуално решаване на мача в продължения или дузпи , но все пак ще рискувам с двойка.