Футболистите ще се спасяват от глобите в Стара ЗагораФутболистите и треньорското ръководство на ФК Свиленград 1921 ще се стремят да се спасят от глобите наложени им от ръководството за резила с Калиакра, като откраднат поне точка при тежкото си гостуване на Локомотив в Стара Загора. За този вариант намекна помощник-треньора на тима Стоян Узунов, който разказа, че към този етап няма наложени финансови санкции и решението за това ще бъде оповестено след мача с старозагорския Локомотив.
"Не искам да се връщам назад, но срещу Калиакра имахме реални шансове да спечелим мача. Резултата беше благоприятен за нас.Но груби индивидуални грешки ни лишиха от заслужена победа. Ние вече говорихме с футболистите и на разбора Стамен Белчев им посочи грешките. Да се надяваме, че оттук-нататък това няма да се допуска, заяви на редовния брифинг на ФК Свиленград 1921 Стоян Узунов. Той допълни, че отбора е събрал увереност и самочувствие след добрата игра срещу Хеброс и момчетата са пределно мобилизирани да постигнат поне частичен успех срещу Локомотив.
Асистентът на Стамен Белчев уточни, че Кирил Дяков и Иван Георгиев не са играли по обективни причини. Като първият имал неприятен семеен проблем, а Георгиев е с контузия и не е тренирал пълноценно с отбора в последните дни.
Стоян Узунов прикани също местните фенове да подкрепят отбора."Всеки си има своето мнение. Но нека хората от трибуните да проявят малко търпение и да застанат зад нас. И на мен не ми беше приятно след последния мач с Калиакра, но просто това е футбола. Нямахме шанс, допълни още Узунов
На пресконференцията състояла се на Колодрума бе и определяния за любимец на местните фенове Ирфан Юсеинов. 19-годишният атакуващ халф заяви, че не е доволен от представянето си до момента и все още не е показал това на което е способен. Той допълни, че за него не е проблем да играе на каквато и да е позиция, но все пак почерта че отдясно на халфовата линия се чувства най-удобно. "Още ми е много рано да мисля за трансфер. Трябва първо да покажа качества, че мога да играя тук и след това са гледам по нагоре, заяви от своя страна талантливия атакуващ халф.
Димитър Андонов пък бе другият футболист присъствал на брифинга. Талантливият ивайловградчанин уверено заяви, че се надява Свиленград 1921 да бъде неговия трамплин за големия футбол. Той поясни, че през лятната пауза сам е преценил, че няма смисъл да остава в Черноморец, след като там се е очертавало да бъде резерва."За мен е важно да трупам мачове. Един футболист се гради именно в тези срещи и затова сметнах, че е по добре да се върна тук , където ще играя по редовно, допълни Андонов.
На брифинга пред свиленградските медии се появи и вторият помощник треньор на свиленградчани Георги Стефанов, който това лято се върна в местния тим. Той сподели, че обича футбола и това го е накарало да започне работа в тима. Като Гопи уточни, че няма желание да се връща на зеления терен, а се е ориентирал изцяло към треньорството. Сърцатият защитник дори сподели, че смята скоро да се запише и да изкара курсове за треньоска квалификация
www.svilengrad1921.com