СЛЕД РАЗДЯЛАТА
Георги Иванов - Геша: С Волов не си бяхме от полза
Ръцете ме сърбят за работа, казва прясно уволненият треньор
Треньорът на Волов Георги Иванов - Геша беше уволнен от клуба кръг преди края на есенния сезон в Източната "Б" група. След като научи, че е ненужен в Шумен, Геша си събра багажа и вече си пие кафето с приятели и бивши съотборници в родната Варна. Потърсен от "7 дни спорт", Иванов не пожела да коментира в детайли раздялата. Все пак се съгласи да изрази своето лично мнение.
Георги Иванов иска следващият му отбор да е с високи цели
- Георги, президентът на Волов Петър Атанасов обяви, че се разделяте, тъй като не сте успели да промените отбора към по-добро.
- Щом го е казал, аз няма какво да коментирам. Възпитан човек съм и след 29 г. във футбола съм се научил да уважавам ръководителите и хората, с които работя. Съжалявам само, че не успях да помогна на Шумен да се изкачи по-нагоре в класирането и да не трепери за мястото си в групата.
- Как се разделихте с Атанасов?
- Човешки. Каквото имах да му казвам, си го казахме на четири очи. Това са обаче неща от кухнята на клуба и не е нужно да стават достояние на обществеността.
- Взехте ли си довиждане с футболистите?
- Разбира се. Аз нямам никакви претенции към тях. Момчетата се стараха да изпълняват това, което искам, и бяха професионалисти в тренировките и мачовете.
- Защо не успяхте с Волов?
- Сега, като си правя равносметка, смятам, че периодът ми в този отбор е една неуспешна авантюра за мен. Вярно е, че разполагах с добри футболисти, но имаше и такива с по-скромни възможности, които
не могат да надскочат своя ръст
Мисля, че в случая Шумен не можеше да помогне на мен, нито аз на него. Може би раздялата е правилна и дано двете страни да имат полза от нея.
- Толкова ли зле игра отборът под ваше ръководство?
- Не бих казал подобно нещо. Когато поех Шумен, го направих, без да съм водил лятна подготовка, нито да съм правил селекция. Не съм поставял никакви условия на ръководството и готвех играчите, с които разполагам. В първите мачове отборът се съживи и показа добри неща. Бихме Спартак (Пд), завършихме наравно с Калиакра у дома, след като пропуснахме повече положения, и победихме в Бяла.
- Последваха обаче няколко загуби. На какво се дължаха?
- Основната причина е в скромните качества на по-голяма част от футболистите. Колкото и добър да е един треньор, колкото и точни указания да поставя и на теория да обяснява на своите играчи какво да правят на терена, ако те нямат футболното в себе си, не могат да пресъздадат идеите му на терена.
- Може ли с тези футболисти Волов да запази мястото си в Източната "Б" група?
- Много трудно. На отбора са необходими качествени попълнения във всички линии. Трябва също да се работи по-професионално и отношението към футболистите да е като към такива, а не да ги броят като работници от завод.
- Платено ли ви е всичко, което ви обещаха?
- Шефовете са били точни към мен и отбора. Имам да получавам още малко пари, но се разбрахме до Нова година да ги взема. Вярвам на думата на шефа, тъй като е мъжкар.
- Ако не си получите парите, ще ходите ли на арбитраж?
- Никъде няма да ходя. Работих повече от 2 месеца в Шумен на мъжка дума. Нямам договорни взаимоотношения с клуба, а и не мисля, че това е толкова страшно. За мен
думата е повече от един подпис
- На какви критерии трябва да отговаря бъдещият ви отбор?
- Искам да водя отбор, който има високи цели и добри футболисти, без значение дали е в "А", или в "Б" група. Важното е бъдещият ми тим да побеждава колкото се може по-често. Защото победите са в основата на успехите и градят имиджа както на треньора, така и на футболистите.
- Надявате ли се да поемете клуб още през януари, за да проведете пълноценна зимна подготовка и да си направите селекция?
- Това е основната ми цел. Ръцете ме сърбят за работа и не мога да си представя да стоя дълго отстрани. На 40 г. не ми отива да съм безработен, щом имам сериозни треньорски амбиции и цели.
Горчив опит
Новият сезон не започна добре за Геша. За 3 месеца той смени два отбора - нещо, което му се случва за първи път в кратката треньорска кариера. През август амбициозният специалист започна първенството със Спартак в "А" група. След 2:2 на старта у дома срещу Ботев последва достойна загуба с добра игра срещу Черноморец (0:1). После обаче във Варна дойде ЦСКА и спечели 2:0. Загубата коства поста на Геша. "Още няма опит, за да води отбор в елита", аргументираха рокадата от Спартак. Иванов обаче не остана дълго без работа и бе потърсен от Волов. В средата на септември той пое втородивизионния клуб. Задържа се на поста само два месеца и 15 дни. В крайна сметка не успя да извади тима от зоната на изпадащите.
Отборът при Георги Иванов
Волов - Миньор 1:1
Дунав - Волов 2:1
Волов - Калиакра 0:0
Бенковски - Волов 1:2
Волов - Родопа 0:1
Светкавица - Волов 2:0
Волов - Спартак 1:0
Марица - Волов 2:1
Волов - Свиленград 2:2
9 мачa, 2 победи, 3 равни, 4 загуби
Девня е голямата му любов
Георги Иванов - Геша е тясно обвързан с третодивизионния Девня. Той е бил треньор на тима. След уволнението си от Спартак (Вн) през август Геша се завърна към футболната си кариера в Девня. Дебютът му бе на 2 септември при гостуването на Черноломец (Попово), спечелено 5:0. Оттогава до днес той се представя отлично на поста ляв бек. Иванов съчетаваше треньорската си работа във Волов с изявите на терените във "В" група. Още през лятото спонсорът Васил Иванов - Кокала призна, че за Геша в Девня винаги ще бъде намерена някаква длъжност, ако той остане на улицата. 40-годишният специалист също винаги e показвал обичта си към третодивизионния клуб.
- Винаги съм готов да помогна на Девня с каквото мога. Васил Иванов е страхотен човек и никога не мога да му откажа - нееднократно е заявявал Иванов.
През времето, докато бе във Волов, част от играчите бяха пращани да се обиграват именно в третодивизионния тим. Докато очаква нови оферти, Геша ще изиграе най-малко един мач за Девня. 40-годишният Иванов ще облече екипа на отбора от Долината на химията за неделното домакинсво с Аксаково. После ще продължи да тренира с отбора за тонус. Любопитно е, че още докато беше в Шумен, Иванов играеше в някои от мачовете за Девня с обувки, подарени от Боримиров.
- Много нерви хабя като треньор и затова с най-голямо удоволствие обличам екипа на Девня. На терена се разтоварвам, забравям за проблемите си и се забавлявам - коментира Геша.
_________________ ПФК ВОЛОВ ШУМЕН ПФК ЛЕВСКИ СОФИЯ F.C BARCELONA
ТОВА Е МОЯТА ЛЮБОВ
|