Цитат:
Мъри: Ще бием заради феновете, защото в нас туптят сини сърца на сини победители
Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов е наясно със стартовия състав за вечното дерби с ЦСКА, но не пожела да го обяви. Двубоят между двата големи съперника е утре от 15.30 часа на Националния стадион "Васил Левски". "Наясно съм със състава, но няма да го обявя. Изчаквам да видя състоянието на Живко Миланов, който все ще има някакви
проблеми. Съществени обаче изненади няма да има", каза Стоилов. Левскарите днес направиха тренировка на Националния стадион,
първата част от която беше закрита. "Направихме някои тактически неща, които поне на тренировките можем да ги загатнем. Дали ще се получат на мача е отделен въпрос. Основно работихме за статичните положения. Това беше идеята на закритата тренировка, както и избистряне на състава", обясни наставникът на "сините". "Тревното покритие на стадион "Васил Левски" е в добро състояние. Днес все още беше малко меко от падналия дъжд през нощта, но утре не се съмнявам, че ще е перфектно", допълни той.
Стоилов очаква и ЦСКА да играе с всички сили за победата, въпреки, че има аванс на върха на класирането. "Очаквам съперникът да играе за победа. Нормално е и те да търсят успеха. Мачът е важен и за двата отбора. За нас, за да успеем да намалим разликата, а за тях - да си гарантират спокойна зима със сериозен аванс от точки пред нас. Изходът от това дерби обаче няма да реши титлата", каза той.
Специалистът е категоричен, че за да разчита на успех, Левски трябва да покаже европейското си лице от последните два сезона. "За да имаме шансове да спечелим, трябва да се доближим до представянето ни в европейските мачове. Футболистите трябва да бъдат максимално концентрирани и в никакъв случай да не са изнервени. Трябва да играят изключително с главата си, но и в сърцата им да гори и тръпка, и желание за битка, която обаче задължително да бъде в комбинация с главата.
Всички добре оценя ме важността на срещата, за думата мотивация е излишно да говорим", каза той. "През този сезон ЦСКА има сериозен точков актив. За да спечелиш толкова победа, би трябвало да имат добро ниво. Притеснява ме изключително нашия отбор. Не се вълнувам толкова от противника. Трябва да се концентрираме върху нашия стил и начин на игра", допълни Стоилов.
Наставникът на шампионите смята, че футболистите са готови за мача. "Смятам, че Левски е готов за мача, макар че през този сезон не успяхме да поддържаме оптимален игрови ритъм заради липсата на европейски мачове. Който допусне по-малко грешки в защита, ще спечели. Нормално е при дерби да няма много голове, защото говорим за някакви изравнени възможностите между двата отбора, които винаги се борят за титлата", каза Стоилов. "Убеден съм, че отборът ще излезе и ще даде всичко от себе си. Играчите горят от желание да се докажат, да покажат на хилядите ни фенове, че в тях туптят сини сърца на сини победители", каза още той.
"Левски значи СВОБОДА"
- "Левски" отборът на тези, които искат да бъдат свободни