ДЕРБИ
Велислав Вуцов: Ако загубим, сме аут
В събота крайморското градче Каварна ще стане арена на супердербито от Източната "Б" група. Лидерът Сливен гостува на претендента за влизане в елита Калиакра. Между двата клуба има обтегнати отношения още от есенния мач на стадион "Хаджи Димитър", завършил 1:1. Тогава разправията се пренесе дори между кметовете на двата града Йордан Лечков и Цонко Цонев. В навечерието на двубоя в Каварна "7 дни спорт" даде думата на двамата треньори Велислав Вуцов и Драголюб Симонович.
Калиакра е най-силният отбор в Източната "Б" група, смята Вили Вуцов
Снимки: Иван Йочев, Свилен Станоев
- Г-н Вуцов, какви са вашите очаквания от мача с лидера Сливен?
- Да се играе добър футбол пред пълни трибуни и ние да излезем победители.
- Имате ли кадрови проблеми?
- Това е единственото, което ме притеснява. Осем души са с оплаквания и тренировъчният им ритъм през седмицата бе нарушен. Това наруши и подготовката на отбора като цяло. Иван Петков е с херния и не е тренирал три дни. Живко Бояджиев пък е със синини и отпечатъци от бутони между корема и крака вследствие на жестоко влизане на играч от Несебър. Джунейт Яшар е с разтежение, болки чувстват също Юлиян Петков, Иван Райчев, Диян Кателиев и Веско Вачев. На Жеко Йорданов днес му изтича 10-дневната забрана за тренировки заради комоцио. Той не е готов за игра.
- От Сливен опитаха да започнат психовойна с вашия тим?
- За мен това няма значение. От мен лоша дума за тях няма да чуете. Нямам отношение нито към техните шефове и треньори, нито към играчите. Излизаме, за да ги победим.
- През есента в Сливен протестирахте срещу съдийството?
- Не беше само там. Случи се същото и при гостуванията на другите ни конкуренти Родопа и Несебър. И в трите мача не отсъдиха дузпа в наша полза и спестиха червени картони на съперниците, въпрeки явните нарушения. Казано по друг начин - съдиите ни ухапаха. Дали е тенденциозно, или става въпрос за нещо друго, няма значение. Грозно е да ограбват труда ни по такъв безскрупулен начин.
- Други претенции имате ли към реферите?
- Да, при домакинската загуба от Несебър през есента. Пуснахме жалба, но от БФС отговориха, че съдията е получил висока оценка и не подлежи на санкция. Записът обаче доказа грешката му. Още го чакам да се извини, както направи скоро Цветан Трифонов с Херо.
- Да се върнем към двубоя със Сливен. Той решителен ли е за първото място?
- За Сливен - не. Те дори и да загубят, остават в играта. Ние обаче, ако не победим, казваме сбогом на първото място.
- Сливен и Калиакра ли са най-силни в групата?
- Не. Най-силен е Калиакра. Нямаме равни като отборен потенциал и качества на футболистите. Ако всичко беше феърплей на терена, трябваше да сме убедителни лидери.
- Как очаквате да свири Цветан Георгиев в събота?
- По европейски. От съдиите ние искаме само едно - да отсъждат това, което виждат. Те също са хора и могат да бъркат. Аз ще приема техни грешки, ако видя, разбира се, че са част от играта.
Недко Петров