bulgarian-football.com | bgclubs.eu | GOAL.bg | Левски София | ДЮШ Левски | bfl-team.com | pi4e.com | Dropbox | eRepublik
* Влез   * Регистрация

Последно посещение:
Дата и час: 14 Юни 2025 11:40

Български клубове - Дунав (Русе) | Стадион GOAL.bg

Напиши нова тема Отговори на тема     [ 96 мнения ]  Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Авг 2007 22:58 
Аватар

Отбор: Дунав 2010 (Русе)
DobreFF написа:
marto petrov написа:
Кметът иска опровержение и "адекватни мерки" за невярна информация за ФК "Дунав"
22 Август 2007 11:47:12

Реклама

Днес председателят на Управителния съвет на ФК Дунав – Русе и кмет на Община Русе Божидар Йотов поиска в открито писмо до главен редактор на столичния в. "7 дни спорт" опровержение и мерки срещу автора на невярна информация за ФК "Дунав". В него се казва:

"С огромна изненада прочетох в днешния брой на вестник „7 дни спорт” информация, озаглавена "АВСТРИЕЦ ЩЕ ДАВА ПАРИ НА ДУНАВ", в която се твърди, че след проведени разговори с мен анонимен австрийски бизнесмен щял да поема ролята на основен спонсор на отбора срещу изграждане от негова страна на „огромен МОЛ в западната част на града”. Същият щял да играе основна роля и в селекцията на отбора и вече бил поръчал специални нови екипи в Германия. Единственото вярно в тази информация е, че екипите наистина са поръчани в Германия, но те са поръчани и заплатени от клуба. Категорично настоявам за опровержение, което да бъде публикувано още в утрешния брой на вестник „7 дни спорт”. Тази дезинформация нанася ущърб на ФК Дунав – Русе и уврежда отношенията с потенциалните спонсори на отбора. Вярвам, че ръководството на уважавания от мен спортен всекидневник ще предприеме и адекватни мерки срещу автора на невярната информация, за което моля да бъда уведомен."

/Община Русе/

Ха! Тръгнало да се заяжда с мен вашето кметче. Та и мерки срещу мен да се вземели. Хахаха! Смешник! Кой си ти бе палячо? май малко хора ти знаят далаверите, които правиш с имотите в Русе. Тръгнеш ли на война с мен, ще я загубиш. Всъщност, ти вече си я загубил. Защото си мишок и показваш признаци на слабост още при първата информация за въпросния Мол. По-добре си мъждукай и не се обаждай, защото не само Русе, но цяла България ще ти разберат подмолните игрички! Нещастник!

Ей лайно я си дръж плювалника затворен ве лъжец долен

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2007 01:15 

оф ние знам вече кво да мисля

Последна промяна marto petrov на 23 Авг 2007 03:35, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2007 01:15 
До журналиста от 7 дни спорт: пич, бъди коректен и ти, де. Поне за хората от форума, сподели откъде си разбрал това за австрийците. Няма да има стойността на някакво официално изказване, но поне за нас от форума - защо очакваш да вземаме страна в спора, като не знаем кое откъде и защо е било написано? Мене лично ми е интересно например :)

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2007 01:21 
Също така за какви далавери с имоти става въпрос? В Русе разбираш ли, хората са чувствителни точно на такива теми, така че ще е интересно мнението на някакъв там столичен журналист на спортен вестник по въпроса :) Най-малкото ще имат още една тема за чепкане по кафенетата следобед :) Но всъщност според мен нещата опират до това в случаят кой образ е по-реален: този на корумпираният кмет, или този на журналистът от типът, описан от Алеко Константинов :)

Честно казано, сравнявайки успехите на Русе на фона на България с успехите на 7 дни спорт на фона на останалите спортни медии...ми не знам, ама засега няма да вземам твоята позиция. Поне се аргументирай и то не с псувни ако обичаш :)

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2007 01:41 

Аз се опитвам да напиша нещо хубаво за клуба, което при това е вярно, а вие ме нападате. Ок, съжалявам, че писахме за Дунав вече. Информацията ми е от човек от фенклуба на Дунав. Скоро ще се потвърди.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2007 09:02 
...И те така...

Никой не те напада. Просто всички фенове искаме да знаем истината, а не да хвърчат декларации насам-натам.
Досега чухме какви ли не лъжи за нашето бъдеще като клуб и в тази връзка е напълно нормално ние да търсим истината.
Трябват ни конкретни отговори!!!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2007 11:48 

Малко е трудно да кажа нещо на 100% при положение, че работя от София. Дистанцията пречи. Ако бях в Русе, щях да разбера всичко.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2007 12:02 
...И те така...

DobreFF написа:
Малко е трудно да кажа нещо на 100% при положение, че работя от София. Дистанцията пречи. Ако бях в Русе, щях да разбера всичко.
А ще ни информираш ли каква е позицията на "7 спорт" по декларацията на кмета. Любопитно ми е, а и днес не прочетох нищо в изданието по въпроса :)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2007 14:39 

Сега ме плюете, но скоро ще разберете истината.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2007 14:42 
...И те така...

Според мен водим коректен диалог с теб в търсене на истината по случая :wink:
И е редно да изслушаме всички страни преди да си правим изводи

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2007 15:11 
...И те така...

Идат избори. На всички ни е ясна целта на всеки кмет в този момент - а тя е да се издигне в очите на хората по всички възможни начини. А в момента грижата на общината за спорта в града ни е нищо повече от предизборна кампания. Това мисля, че на всички ни трябва да е ясно. (По-долу ще кажа защо мисля по този начин).
За да може клуба да започне да просперира трябва по най-бързия начин да се освободи от общинската опека и да стане финансово независим (разбира се доколкото е възможно). Защото като общински клуб ние в момента сме средство за постигане на нечии цели.
Сега се полагат грижи за отбора от кмета, но след изборите какво следва? Още 4 години забрава? Вероятно отговора е ДА за съжаление. Щях да бъда по-голям оптимист, ако грижата за футбола в Русе беше отсърце, но искрено се съмнявам, че това е така.
Преди 2 години пак имаше избори за кмет в Русе - тогава бяха частични. Спечели ги Божидар Йотов. В същото това време управлявания от Севдалин Петров клуб ФК "Дунав" я беше загазил здраво. Нямаше пари за елементарни работи. Трябва да се отбележи, че Севдалин направи всичко по силите си, за да успее да съхрани традициите на "Дунав" и донякъде успя, но не му достигнаха известно количество финикийски знаци. В същия момент Севдалин Петров стори най-логичното и потърси помощ в лицето на Община Русе и същия този кмет Божидар Йотов. Тогава, обаче вече бяха минали изборите и не беше на мода футбола. Севдалин Петров беше изхвърлен като мръсно коте от общината и последва изваждане на отбора от Б източна група, заради липса на финанси. Какво да направи човека в тази ситуация - нямаше никакви пари, а те трябваха да се погасяват задължения към БФС, за ток, вода и т.н. . Та абсурдното беше, че същата тази община тогава вместо да помогне изгони ФК "Дунав" от стадион "Дунав". Абсурдно, нали? После се вдигна огромна шумотевица в цялата страна и в един момент прожекторите се насочиха към кмета Йотов и Община Русе. И те решиха да се размърдат и да спасят положението. Отбора беше върнат в първенството, а по-късно Пламен Бобоков пое клуба. Според мен това си беше политическа сделка, за да се осигури комфорт на Йотов, тъй като той трябваше да дава доста обяснения защо не са помогнали на Севдалин Петров. След това "рицарите на белите коне" взеха, че хвърлиха вината за състоянието на клуба върху Севдалин Петров. Защо той се бил отказал и т.н. ? Еми как няма да се откаже, след като никой не беше заинтересован от съдбата на клуба и само медийния натиск спасиха от окончателна гибел футбола в Русе. А какво всъщност направи Севдалин Петров? Еми той в лятото на 2003 година основа нов ФК "Дунав", тъй като стария ПФК "Дунав" имаше много дългове. И така на 5-ти август 2003 ФК "Дунав" се прероди и започна от нулата. И като истински романтик Севдо постигна нещо, което ние трябва да помним. Отбора за 2 сезона се върна в Б група, газейки всичко по пътя си. Беше направена добра селекция, но всички знаем причината отбора да не върви добре в шампионата. Човека даде сърце и душа, а накрая друг обра лаврите. Но това е друга тема. Сега, 2 години по-късно всичко се повтаря. Приста ойл ни изостави поради поради едни безкрайно неясни и най-важното неубедителни аргументи. Сега общината взе отбора единствено и само защото идат избори, иначе ситуацията, отпреди 2 години щеше да се повтори. ПР мениджърите на кмета искат да го изкарат едвали не героя на деня.
Ето защо за мен час по-скоро този отбор трябва да бъде независим от политиката, от общината и от всички нечисти интереси. И това за съжаление няма как да стане на този етап, защото всички бази са в общината и отбора пак си остава зависим. Където има политика, има и нечисти интереси, а където има нечисти интереси има разрушени съдби, много нечисти пари и липса на дълготрайна перспектива за развитие. Политиката и спорта, качествения спорт са две напълно несъвместими понятия. И докато политиците се месят в спорта нищо добро няма да видим.
Чакаме този спонсор да дойде, но аз се съмнявам дори, че се преговаря с някого. Просто това трябва да е нещо като PR на кмета. Защото ако се преговаряше с някого, досега щеше да има резултат.
Това е моето мнение по въпроса и в случая донякъде подкрепям журналиста от 7 дни спорт в едно от предишните му мнения по темата

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2007 15:52 

Опровержението на кмета в днешния брой може да се прочете тук:
http://7sport.net/7sport/b_grupa/d4783_13.htm

Цял ден му звъня на мобилния му телефон - не вдига. Секретарката в общината ми казва, че е в отпуска на море. Интересно ми е как тогава е писал това опровержение. Както и да е. Искам съвсем приятелски и с добри чувства да поговоря с него, да каже има ли някакво развитие, има ли нещо вярно с австрийската фирма, изобщо ще стане ли ясен скоро новия спонсор. Засега обаче не си вдига телефона.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2007 15:55 
...И те така...

А лошото е, че и русенските журналисти отдавна спряха да задават неудобни въпроси... :?

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2007 19:42 

Кметът на община Русе и председател в УС на Дунав Божидар Йотов заяви, че все още няма нищо конкретно около новия спонсор на тима.
- От 1 седмица съм в отпуска. Не съм запознат с новостите, но до момента няма нищо конкретно. В близките дни също няма да има яснота кой ще спонсорира отбора. Първо трябва да изчакаме да мине общото събрание. Едва след това можем да кажем нещо по въпроса - разясни Йотов. В града все по-усилено се говори, че Дунав ще бъде издържан от австриец.

Добромир Добрев

(Моля някой да ми каже кога ще бъде общото събрание на клуба? Йотов ми спомена, но не успях да разбера. 10-ти септември май ми каза?)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2007 19:44 
...И те така...

Глупости!!! Общото събрание е УТРЕ на 24-ти :!: :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2007 19:41 
какво става още ли нямаме спонсор

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2007 19:42 
...И те така...

kukumuku написа:
какво става още ли нямаме спонсор
Що задаваш тъпи въпроси? Според теб имаме ли нов спонсор, а?

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2007 19:43 
ми мисля че не

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2007 19:45 
Аватар

kukumuku написа:
ми мисля че не

Ако имахме спонсор щеше да пише :wink: няма нужда от таквис въпроси

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2007 19:53 
добре извинявам се няма да задавам тъпи въпроси

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2007 10:46 
...И те така...

Така де навлизаме във фазата на предизборните откровения. Та какво стана ясно около финансирането на ФК "ДУНАВ" (РУСЕ).
Отборът се издържа изключително от местни благодетели (вкл и големите фирми като Приста ойл и Оргахим и т.н.) както разбира се и др.
Явно има пари и за атака на А група, тъй като Никола Христов каза, че се мисли за селекция през зимната пауза, която да запълни проблемните звена в отбора и отбора да стане по-силен...така засега можем да сме малко по-спокойни :)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2007 18:25 
Страх ме е ако не се избере Йотов за кмет пак дали тея фирми изненадващо няма да се отдръпнат.Иначе най-лесния начин да разберем дали ще си кретаме в Б група или ще правим отбор за челните места на групата и за атакуване на А ще бъде зимната селекция.Ако не се разделим с никой и привлечем поне 2-ма добри футболисти към този колектив мисля,че можем да завършим 2-ри !!!Неискам да съм песимист,но с оглед на последните 17 години считам,че няма да се полъчи така както искаме и ще имаме финансови проблеми.Всеки има лични интереси и не се интересува от Дунав изобщо.Затова бързо трябва някой от агитката да забогатее хах :)

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Окт 2007 18:33 
...И те така...

Еми според проучванията Йотов с голяма доза сигурност ще бъде кмет на Русе за още 4 години. Иначе аз пък си вярвам в доброто стечение на обстоятелствата. Не бива да сме винаги черногледи защото видиш ли понякога стават и чудеса. :roll:
За мен представянето ни досега е като някакъв сън и по дяволите не искам да излизаме от тоя сън :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2008 23:32 
...И те така...

Искам всички тука да почнете да предполагате е "новият" ни спонсор и кой ни е издържал до сега от началото на сезона. Давам ви срок до петък 20:20 часа :)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Яну 2008 23:35 
Аватар

Аз знам кой ни е спонсора но няма да обаждам :) Когато всичко стане ясно няма да има изненадани

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема     [ 96 мнения ]  Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Подобни теми Автор Преглеждания Последно мнение
Преглежда непрочетените мнения ЦСКА - Черноморец Бургас (София)
Форум: Сезон 2006/2007
speedbreaker 48499 17 Ное 2006 22:20
от DUNAV-RUSSE
Преглежда непрочетените мнения Левски (София) 3-0 Берое (Стара Загора)
Форум: Берое (Стара Загора)
Anonymous 49689 05 Ное 2006 23:20
от speedbreaker
Преглежда непрочетените мнения СЛАВИЯ София
Форум: Славия 1913 (София)
mittag_slavia 39910 31 Май 2008 12:32
от mittag_slavia
Преглежда непрочетените мнения До 2-3 години Литекс се мести в София
Форум: Ловеч (Ловеч)
Anonymous 61024 30 Юни 2007 11:55
от S.F.L.T.
Преглежда непрочетените мнения Берое (Стара Загора) 2-2 Локомотив(София)
Форум: Берое (Стара Загора)
Lorenco 40954 29 Ное 2006 01:08
от bigfish