Цитат:
Стойчо: Бием Левски и сме шампиони
Евентуална победа на ЦСКА в неделя в дербито срещу Левски до голяма степен ще реши титлата в полза на "червените", уверен е наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов. Двубоят е насрочен за 2 декември от 15:30 часа на Националния стадион "Васил Левски". ЦСКА води с осем точки на съперника си, но е и с мач повече.
"Готвим се сериозно за този мач. За мотивация е излишно да говорим, защото за такива срещи всеки е настроен да покаже най-доброто от себе си. Дано да стане зрелищен мач, защото в последните години се позагуби красотата и блясъкът на дербито", коментира Стойчо Младенов на брифинг на стадион Българска армия.
"Няма значение дали водим с пет, седем или две точки. В такива мачове няма място за дребни сметки. Публиката заслужава зрелище и се надявам и двата отбора да атакуват. Аз не веднъж съм казвал, че мотото на ЦСКА е победа на всяка цена. Ние ще направим всичко възможно да я постигнем, независимо че и равенство ни устройва, предвид преднината ни в класирането", продължи Младенов.
"Не мисля, че има някаква разлика между терена на Националния стадион и този в Бургас, където играхме предишния кръг. Предпочитаме да се концентрираме върху предстоящия мач на нашата база в Панчарево. Освен това, в дните, когато ни е отредено да тренираме на Националния стадион, имаме работа, която не искам да се вижда от никой", каза по повод решението му "червените" да не тренират на Националния стадион преди двубоя Стойчо Младенов.
По отношение на съдията Антон Генов, който бе определен да ръководи вечното дерби, Стойчо Младенов каза: Аз вече изразих моето желание за чуждестранен рефер. Доколкото разбрах и колегата Станимир Стоилов също е искал съдия от чужбина за този мач. Това кой ще е съдията не зависи от мен, други хора го решават. Не е сега моментът да говорим за съдията, но аз вече нееднократно казах, че 11 мача това първенство сме ощетявани от съдиите и това е факт. Надявам се да запазим добрия тон и изходът от мача да се реши на терена", каза още Стойчо Младенов.
В лагера на ЦСКА няма проблеми с контузени играчи и спортно-техническият щаб ще разчита на най-доброто за дербито с Левски. Стойчо Младенов е запознал чуждестранните футболисти на ЦСКА със значението на мача с Левски.
"Чужденците са запознати кой е основният ни съперник и каква е стойността на победата в този мач. Излизаме с уважение към съперника. Левски градят своя отбор от 4 години, имат по-добър синхрон от нас. Ние сме нов отбор, но имаме своите предимства и се надявам да се поздравим с победа в неделя", завърши Стойчо Младенов.