Роналдо: Все още нищо не сте видели
Бразилската звезда Роналдо вкара два гола в дебюта си като титуляр за Милан при гостуването на Сиена. Светът очакваше да види на "Стадио Франки" онзи Роналдо, който бе свикнал да гледа преди няколко години. Така и стана...Феномена наистина напомни за най-добрите си години, вкарвайки два гола и подавайки брилянтни пасове.
Роналдо отбеляза два гола в неговия дебют като титуляр за Милан, но убеди феновете, че може да направи още много този сезон.
“Тази победа ме прави истински щастлив, но има още много работа, която трябва да бъде свършена,” заяви “Ел Феномено”.
Той беше на терена, когато Сиена отбеляза третия си гол в мача, но веднага след това в последните секунди на мача Масимо Амброзини с глава осигури искрящата победа с 4:3 на “стадио Франки”.
“Ние не можем да допускаме толкова много голове, но от друга страна всички сме доволни от резултата. Дадохме всичко от себе си и аз имах възможността да бъда на терена 90 минути, въпреки, че вече бях малко изморен”, разкри той.
“Срамно е, че пропуснах добър шанс през първата част, такъв тип завършвания обикновено не пропускам”.
Роналдо комбинира брилянтно с колегите си бразилци Кака и Рикардо Оливейра за зрелищната победа на Милан, отвеждайки ги на 2 точки от четвъртото място даващо право на класиране в Шампионската лига, където в момента се е настанил Емполи, които също спечелиха срещу Рома.
“Тимът със сигурност ще стигне далеч, много далеч. Дори ние не знаем колко, след като във всяка игра се налага да се доказваме. Посвещавам тази победа на сина си. За останалите, ще оставя действията ми да говорят за мен и това ще накара критиците да замълчат”.
Много хора обвиниха бившата звезда на Интер, че е вън от форма и е бледа сянка на футболиста, който играеше в Серия А през 2002 г., но в двете си появявания досега той направи удивително впечатление.
Милан обаче ще се наложи да бъде без Роналдо за екскурзията до “Селтик парк” в Шампионската лига, защото в турнира той е свързан с бившия си отбор Реал (М).
“Тежко е за мен да бъде вън от това състезание. Трябва да се задържа до следващия сезон. Каквото и да стане, аз ще остана до моите съотборници и открай до край ще ги аплодирам”.
Агенция Фокус