Лукойл-Нефтохимик скъса от бой шампиона ЦСКА с 3:0 насред СофияЛукойл Нефтохимик победи категорично шампиона ЦСКА с 3:0 (25:23, 25:10, 25:18) в мач от четвъртия кръг на турнира по волейбол за мъже "Атаро Клима", който се провежда в зала "Универсиада". След загубата от Левски Сиконко с 2:3 в сряда "червените" записаха второ поредно поражение в надпреварата. В състава, воден от Северин Димитров, се завърна националът Николай Николов, който лекуваше контузия. Нефтохимик, носител на купата на България за 2008 година, затрудни своя съперник със силен начален удар и стабилна игра на блокада. Особено убедително беше превъзходството на отбора от Бургас във втория гейм, който завърши 25:10. Шампионите от ЦСКА не загубиха "на момиче" (по-малко от 10 точки в гейма) благодарение на своя капитан Рафаел Паскуал, който успя да отбележи 10-ата точка с ас, малко преди края на гейма. Отличен мач за бургазлии направиха Николай Николов, Васил Стоянов и Иван Станев.
ЦСКА имаше възможност да спечели единствено първата част, но силното представяне на Лукойл в нападение пречупи устрема на "армейците". За Лукойл Нефтохимик победата е втора поредна на турнира "Атаро Клима". "Отборът показа друго лице. Завръщането на Николай Николов оказа влияние върху състава. Бяхме мотивирани да се докажем като отбор. Успяхме да спрем Филип Мейо и това ни помогна. Да не забравяме, че вчера ЦСКА игра 5 гейма срещу Левски. Целите пред нас са ясни - участие във финалите в първенството и в турнира за купата на България. И естествено, ако можем да ги спечелим", заяви след срещата старши треньорът на Лукойл Нефтохимик - Северин Димитров.
много ме е яд
нямах възможност да гледам мача
но пък веднага след края му ми се обадиха да ми кажат резултата. зарадвах се на мах
п.с.вчера левски падат от марек с 2:3 и сините са само на точка пред бургазлии
Временно класиране:1. Левски 13 10 3 35:17 31 точки
2. ЛукОйл 13 11 2 34:15 30
3. ЦСКА 13 9 4 31:21 27
4. Пирин 13 8 5 28:19 23
5. Марек 13 7 6 25:22 21
6. Арда 13 5 8 22:29 16
7. Черно море 13 1 12 14:38 4
8. Монтана 13 1 12 9:37 4.