Левски - Розова долина 0:1
Честита победа на Розите! Дочакахте победа в Карлово след дълги години.
Дерби мога да кажа че се получи, но повече на разправии, а игрово - хич (причина е и много силния вятър, който не позволи на топката да се движи нормално). Розите поведоха във 2-рата минута след безумна грешка на защитата и още по-безумна на героя от мача с Марица - вратаря Гаганелов. Останаха малко спорове за засада, но според мен гола си е чист. Веднага след това новият ни капитан - Веско Тахчиев, имаше шанс да изравни, но топката мина покрай вратата. Последваха още 2 добри положения пред Караганчев, но нищо. Розите имаха супер шанс в средата на полувремето, но техен играч вместо да вкара на празна врата от 1м, той я заби с глава в земята и излезе над вратата. Много скучна част с малко положения.
Не че втората имаше много футбол, но имаше повече емоции. Розите изпуснаха 2 отлични положения, а Карата отново "грейна" с пропуски. Около 65 минута станаха разправиите. Играч на Розите удари влезлия като резерва Юсеин с ръка в главата и съдията му показа само жълт картон (за мен си беше чист нарисуван червен картон). Последва сериозно меле с всички играчи на терена и някъде там същия Юсеин е ударил противников играч и получи червен картон. До края розите играеха на контри (макар с човек повече) като 2-3 пъти излизаха 3 срещу 1 и отиграваха положенията като първолаци. Като цяло мачът за мен бе напълно равностоен и реалният резултат трябваше да е 1:1, но сами сме си виновни, че толкова си можем. Все пак видях желание.
Голяма вина за скандалите имаше и безобразния бургаски пе*ал. Напълно неадекватен, показваше много леки фалове за розите, а за карловци тук-там ако даде нещо. Първата част нашите имаха претенции на два пъти за дузпа за игра с ръка, но не се наемам да казвам дали е имало. Но съдията не се справи с мача като и хора от Казанлък го признаха.
Очаквах повече от Розите, но честно си казвам съм разочарован. Никаква идея не видях. Едни казанлъчани до мен казаха: "Треньорът им прави супер подготовка, но няма никаква тактика. Футболистите играят много индивидуално и гледат вместо да подават да изпъкнат." Трябва да сте доволни, че имаме супер тромаво нападение иначе 2 гола не ви мърдаха. Централната ви двойка защитници игра все едно се виждат за първи път. Поне 3-4 пъти беше пусната топка през двамата и минаваше, но или Карата не я овладее или пък изпусне да вкара. А Цанков продължава да си е същата дупка както преди.
И най-хубавото в мача ще кажа накрая. За първи път от много години (може би 3-4) имаше толкова много публика. Дори паркинга беше малък и стана задръстване на излизане все едно сме на мач в София

.Много съм щастлив от това и се надявам да продължава. Бройка не мога да кажа, но ще видите от снимките и видеото които правиха казанлъшките репортери (евала че дойдоха хората да снимат). Имаше и не малко фенове от Казанлък. Репортерът снимаше зад мен и го чух да казва много хубава думи за нас, много пекан пич ми се видя. Каза че е изненадан отбор от В група да има толкова добър терен като дори и пред вратата имало трева за разлика от Казанлък. Също така каза, че първата част сме ви изпуснали.