Лескът подписа 5-годишен договор с Манчестър Сити.

Английският национал Джолиън Лескът подписа 5-годишен договор с Манчестър Сити, съобщава официалният сайт на "гражданите". Така, сагата около трансфера на 27-годишния защитник окончателно приключи. Според неофициална информация, Манчестър Сити ще плати на Евертън 24 милиона паунда за футболиста, а седмичната заплата на бранителя ще бъде 90 000 паунда. Лескът ще се включи в тренировките на новия си отбор още в сряда сутринта.
"Не съм на себе си от радост, че трансферът е финализиран и нямам търпение да се включа в заниманията на момчетата, тъй като в последните няколко дни не съм тренирал. Вече познавам някои от момчетата - близък съм с Шон (Райт-Филипс), с него играем един срещу друг от 16 или 17-годишни. Наистина нямам търпение да бъда част от този клуб и от начина, по който той върви напред", заяви Лескът, който в сряда по обяд ще бъде представен официално като футболист на Сити.
"Абсолютно щастлив съм да приветствам Джолиън в Манчестър Сити. Той е английски национал, който с екипа на Евертън доказа качествата си във Висшата лига. С привличането на Джолиън в клуба, мисля, че се сдобиваме със защитник от най-висока класа. Той може да играе на няколко позици в отбраната и вярвам, че ще има сериозна роля в отбора", заяви мениджърът на тима Марк Хюз.