Станимир Стоилов: Левски не може да чака футболисти от световна класа
София. Шампионът на България Левски реално не може да привлече звезда от световна величина, заяви старши треньорът Станимир Стоилов пред официалната интернет страница на тима.
Повод за думите на специалиста стана тиражирания в медиите интерес към Джими Флойд Хаселбайнк и към Диего Тристан.
"Левски не може да чака играчи от световна класа и не иска. Аз като треньор съм си поставил реални цели и възможности и знам кои футболисти могат да бъдат привлечени в Левски. Не искаме да ставаме медийни герои", заяви Стоилов.
"Ние търсим играчи от средноевропейско ниво, които реално да могат да дойдат при нас и да се изявят добре. Футболисти от световна класа не могат да дойдат тук. Всичко друго са евтини спекулации и реклами на някои хора пред медиите", допълни той.
Специалистът призна, че иска да привлече капитана на олимпийския отбор на Мароко Юсеф Рабех, но намекна, че ако това стане, Левски може да се раздели с някои играчи.
"Рабех беше първият играч, който имах желание да бъде привлечен, но на този етап има някакви спънки за осъществяване на трансфера. Нещата с Бензукан станаха по-бързо. Ще изчакаме и се надявам всичко да се развие нормално. По принцип ще зависи и от това колко наши футболисти ще бъдат продадени", заяви Стоилов.
"В момента групата е по-голяма отколкото трябва затова ще трябва да продадем някой. Не знам към кой футболист ще има интерес. Аз нямам причина да искам да се разделя с който и да е от нашите играчи. Всички се представиха на едно добро ниво. Имам по-високи очаквания към един-двама футболисти, най-вече на базата на това, че те имат по-големи възможности и качества, но не са ги показали", допълни младият специалист.
В същото време стана ясно, че Валери Домовчийски ще се присъедини към лагера на шампионите утре.
"Валери идва утре, но не за да тренира, а да за направим встъпителни занимания за два-три дни за подобряване на кондиционната му форма. Това е целта. Другите национали трябва да се явят в неделя", обясни Стоилов.
Той е наясно с качествата на новите попълнения Дарко Тасевски и Шакиб Бензукан и какво те трябва да подобрят в играта си.
"Тасевски го познавам. При него има изключително добро взаимодействие в средната зона като комбинативност, като участие в играта, но значително трябва да подобрим динамиката в неговата игра и участието му във фаза защита. Мароканският защитник по-малко съм го наблюдавал. Той е доста млад играч. Има още неща за изглаждане, най-вече в стила на Левски и с нещата, които искаме при изнасянето на топката основно", обясни Стоилов.
Специалистът е доволен от предоставените условия на базата в Правец.
"Теренът и условията, които ни предлагат домакините са перфектни. Изключително съм доволен като цяло - и от хотела, и от отношението към нас. Терените са може би в най-добро състояние в България, за което хората тук заслужават похвала и благодарност", каза Стоилов
http://www.focus-sport.net/?do=n1148764090953