Илиян Стоянов: Не съм Чиликов, за да отида в ЦСКА
Левски винаги е вариант за мен, така че не изключвам възможността да се върна
Сагата на Илиян Стоянов с треньора на японския ДЖЕФ Амар Осим е към своя край. Единствено пред Sportal.bg сърцатият бранител призна, че всичко относно неговото бъдеще ще се реши през следващата седмица. Съвсем изненадващо Илиян сподели, че не изключва вариант, при който да се завърне в бившия си клуб Левски, където е желан от спортно-техническия щаб на сините.
Илияне, къде те намираме в момента?
- Пътувам към българското Черноморие. Отивам на море за няколко дни.
Защо не си в Япония?
- Почивка сме. Нали започна азиатския еквивалент на Копа Америка и имаме пауза.
В сегашният си отбор – ДЖЕФ имаш проблеми с треньора. Ще останеш или ще смениш клуба?
- Желанието ми е да остана, но всичко ще се реши през следващата седмица, когато пътувам с моя мениджър за Япония. Ще се срещнем с ръководството на ДЖЕФ и ще обсъдим ситуацията. За момента тя е 50 на 50. Просто треньорът е непоклатим.
Да не се окаже в крайна сметка, че не ти си тръгваш, а наставникът напуска?
- Не ми се вярва. Има силни позиции в клуба. Подсигурил се е.
Имаш ли оферти от други клубове?
- Да от няколко водещи японски клуба, но няма да напускам ако се разбера с ръководството на ДЖЕФ.
Останалите в клуба на чия страна са?
- Всички ме подкрепят. Играчи, ръководство. Виждат какво става. Не може с осем национали да се борим с още четири клуба за изпадане. Още нищо не се знае, но вероятността да отидем в долна дивизия не е малка. После какво става? Играчите ще се разбягат и отборът ще загине. Трябва да се гради на ново. Но не очаквам подкрепа от ръководството. Хората в Япония са такива. Ще изчакат до последно преди да предприемат решителен ход.
Ти си чужденец, защо именно от теб излязоха критиките към треньора?
- Знам, че заради скандала всички ще кажат. „Гледай го тоя. Отиде там и пак направи простотии.” Но Илиян Стоянов е такъв. Свикнал е да казва това, което мисли. Без да се притеснява от нищо. Яд ме е, че вместо да сме в първата петица, ние сме при изпадащите. Не мога да се примиря с това. Още повече, че имаме изключително силен за Япония отбор.
Има ли шанс да се върнеш в Левски?
- От Левски винаги са ме искали, така че не изключвам възможността да се върна. Този клуб винаги е вариант за мен. В момента съм в отлични отношения и с Мъри, и с Наско. Двамата винаги са разчитали на мен, за което съм им признателен. Все пак обаче с приоритет е ДЖЕФ, но никога не се знае какво ще се случи.
Значи има шанс да облечеш синята фланелка през следващия сезон…
- Всичко ще се изясни през следващата седмица. Нищо не изключвам. Макар сега да е малко по-трудно. Нали Левски привлече централен защитник от Мароко.
А какво ще кажеш за вариант ЦСКА?
- Задай следващия въпрос.
Чиликов вече подписа с клуба…
- Аз да не съм Чиликов. Няма никакъв шанс да се подвизавам в този отбор. Ако се върна, то това ще е в Левски. Изпитвам голямо уважение към клуба и не мога да го предам по този начин. И бъди сигурен, че държа на думата си. Говоря каквото мисля, на много хора им преча и се опитват да ме махнат, но никога не се отказвам от това, което съм изрекъл.
|