Пелето: Няма да се върна в Левски!
Човек от ръководството на "сините" знаеше за офертата на Енерги, твърди Станислав Ангелов
Станислав Ангелов даде пресконференция, на която каза, че не иска да влиза в тона на своите началници от Левски и не желае конфликти. Но те не казвали цялата истина по казуса с преминаването му в Енерги (Котбус).
„Наистина имам в договора клауза, че който плати за мен 180 000 евро, може да ме купи от „сините". Няма никаква уловка, както твърди г-н Батков", коментира Пелето.
Той разказа, че от Левски отказали изгодна оферта за него, което го накарало да
действа за контракта с германския клуб.
"Става въпрос за Селта. Испанците даваха много пари за мен. Първоначално ръководството на Левски ми каза, че няма да има проблеми и ще ме пусне в клуба от Виго. Но след това босовете се отрекоха от думите си и отхвърлиха офертата на Селта. Поради тази причина аз реших да действам сам. Така се стигна до преминаването ви в Енерги", призна универсалният футболист на шампионите.
"Въпросната клауза за 180 хиляди евро датира от година и половина, когато поднових договора си с Левски. В предния ми контракт фигурираше клауза, но за стойност от 250 хиляди евро", каза още Пелето.
Той добави, че в Енерги ще взима между 8 и 10 пъти по-голяма заплата от тази в Левски.
"Интересът на немците датира от много отдавна. Близки до мен юристи движеха нещата. За прословутата ми снимка с екипа на Енерги искам да кажа следното - с ръководството на германския клуб се бяхме разбрали тя да не излиза, докато не се уреди сделката между шефовете на двата отбора. Бях доста разочарован, когато я видях в сайта на Енерги", откровен бе Пелето.
"В Левски не са прави, като твърдят, че са нямали представа за интереса на Енерги. Напротив. Човек от управата бе информиран за всичко. На "Герена" обаче не знаеха, че аз тръгвам за Котбус. Преди да тръгна, аз все пак говорих с член на ръководството. Казах му, че искам да играя в Енерги. Отказаха ми. При това положение нямах друг избор и потеглих за Германия заедно с моите адвокати. В Левски няма да се върна! Ако трябва, една година или 6 месеца няма да играя футбол. Надявам се обаче казусът да бъде разрешен и от новия сезон да облека екипа на Енерги", завърши Станислав Ангелов.
http://topsport.ibox.bg/news/id_211981752