bulgarian-football.com | bgclubs.eu | GOAL.bg | Левски София | ДЮШ Левски | bfl-team.com | pi4e.com | Dropbox | eRepublik
* Влез   * РегистрацияПоследно посещение:
Дата и час: 17 Юни 2024 06:58


Калиакра (Каварна) | Стадион | Резултати и класиране GOAL.bgНапиши нова тема Отговори на тема     [ 64 мнения ]  1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Град Каварна
МнениеПубликувано на: 27 Дек 2006 23:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2006 00:17
Мнения: 1678
Местоположение: Каварна
Отбор: Калиакра (Каварна)
    КАВАРНА

ИзображениеКаварна е град разположен в южната част на Добруджанското плато, на северната част на Българското Черноморие. Намира се на 64 километра от град Варна и на 49 километра от град Добрич на главен път Е79. Населението е около 11 855 жители. Градът разполага с малко яхтено пристанище, риболовна база, просторен плаж и курортен комплекс, обособил се край залива, образуван и от малката река с очарователното име Долината на авлигите. Прорязаните варовикови скали и целия бряг са изключително живописни, особено ако се погледнат от вътрешността на морето.

География

Релефът е равнинен, равнинно - хълмист. По живописното каварненско крайбрежие е с дължина 42 км са развити малки плажни ивици. На брега е създаден просторен изкуствен плаж. До морето се издига труднодостъпният, с почти отвесни скатове нос Чиракман. В миналото Чиракмана се е врязвал на километри навътре в морето, но при силно земетресение, той се срутва и постеопено ерозионното действие на водата оформя сегашния му непристъпен вид. На неговото равно плато са запазени развалините на крепостни стени, ровове, църкви, некрополи, където и до днес се провеждат археологически разкопки и изследвания. Района е богат на минерални води, които се причисляват по качества си към трапезните. Каварненският край предлага великолепни възможности за развитието на екотуризъм и специализиран туризъм - наблюдения и фотографии на растения, на делфини и различни риби в крайбрежните води. Любителите на птици могат да останат с незабравими впечатления по всяко време на годината. Богатото разнообразие на птичи видове привлича туристи от цял свят и допринася Калиакра и Яйлата да се превърнат в едни от най - предпочитаните места у нас за развитие на орнитоложки туризъм.

История

Каварна е притегателен град не само като курортен, но със цвоята дълга история и като културно исторически център. Провеждат се много археологически експедиции, а находките от подводните експедиции провокират и чуждестранни учени и специалисти. Вече повече от три поредни години проучванията в региона се провеждат съвместно с учени от Франция и Италия.

Градът е основан през V век пр. н.е. от гръцки колоности разположили на платото на нос Чиракман колонията Бизоне. През III – II век пр. Хр., временно се заселват слитите.През тези години градът играе важна посредническа роля в търговията между местните селища и търговците от о-в Родос, Хераклея и Синопе, Египет и други. Северното добруджанско българско крайбрежие, въпреки че е неудобно за пристан, поради скалистите си брегове, е било притегателен център за търговците от Черноморието и Средиземноморието, поради това, че местните хора са произвеждали и търгували с висококачествено пшенично зърно. През втората половина на I век пр. н.е. катастрофално земетресение поглъща античния град в морето. Челната част на нос Чиракман се откъсва и заедно с нея във водите на Черно море потъват и най-богатите жители на града. През римския период градът е бил възстановен под същото име и бързо процъфтява, селището се възражда, а пристанището се оживява. Градът съществувал в този си вид до VII век, когато бива разрушен от славяните и прабългарите, които създават селището Карвуна. През средновековието селището се развива значително, като през XIII – XIV век достига своя най-голям разцвет при добругжанските деспоти Балик и Добротица. С днешното си име селището се споменава за първи път в началото на XV век. През времето на турските нашествия градът е бил почти разрушен, но през втората половина на XVII век отново е застроен. Градът е значителен икономически и културен център през Античността и Средновековието с богати и разнообразни културни останки - крепостни стени, раннохристиянска базилика, средновековни църкви, обществени сгради.

Тук са открити интересни богати художествени предмети - монети от различни исторически епохи, златни накити, уникални образци с висока художествена стойност, златно тракийско съкровище от апликации и др. През XV - XIX в. средновековния град става известен под името Каварна, като християнско селище и пристанище за зърнени храни. От това време са запазени хамам (баня), средновековен некропол, мост, чешми, християнски църкви, множество надписи. По време на Руско - Турската освободителна война (1877г.), каварненци въстават в защита на града от башибозушки и черкезки орди. След освобождението градът е включен в пределите на Княжество България. От началото на XX век Каварна бележи бърз възход като стопански и културен център на региона, прекъснат през 1913 г. когато градът пада под румънска окупация. Българското население се противопоставя на асимилаторската политика на румънските власти чрез активна културно - обществена дейност на църквата, читалищата и културно - просветните дружества. През 1940 г. градът е върнат в пределите на България.

Ръководителя на завършилия първи етап на подводната археологическа експедиция „Каварна’2005” Асен Салкин съобщи, че римскиат град Бизоне е потъвал два пъти в морето. За това свидетелстват локализираните от леководолази граници на потънал квартал от римския град Бизоне в Каварненския залив. За наличието на жилищни сгради на дъното на морето археолозите съдят от откритите дялани каменни блокове и парчета от тухлена стена. Находките датират от втори век от новата ера. Според ръководителя на експедицията този квартал няма нищо общо с катастрофалното земетресението от първи век преди новата ера, описано от елинските географи Страбон и Помпоний Мела. Подводните находки свидетелстват за друго явление, за което учените изказвали само предположения. Става дума за трансгресия и регресия на земните пластове или движение на сушата. Тя е започнала да се издига през Първи век преди новата ера и това е продължило до втори век. . През този период морският бряг вероятно се е издигнал с 4 метра, а един ден внезапно е пропаднал и крайбрежните квартали на Бизоне се озовали под водата.

Икономика

Днес икономиката на града се развива на базата на селското стопанство което все още създава най-голяма част от БДС. Въпреки оскъдната, изкуствено създадена пясъчна ивица в града се възлагат надежди на морския туризъм. Търсят се алтернативни варианти за рекреация, като например голфтуризъм.

Северно по бреговете на Каварна, в непосредствена близост до курортната зона, съществува действащо рибарско селищите. В Каварна често се осъществява дейността тралене (начин за ловене на рапани), което е особено доходоносно, но наскоро забранено от закона, поради вредния си ефект върхо морскато дъно и неговата флора и фауна. Камаш-Каварна е най-големият завод за багери в България.Зажалост той е приватизиран и собствениците му са Италианска фирма,част от италианската промишлена палата(годишен оборот от 8 млрд. евро).Заводът работи със вносни суровини.Камаш-Каварна дава работа на 85 души с тенденцията те да станат до 120.

Културни и природни забележителности

Експозиция "Добруджа и морето"

Експозицията представлява малък морски музей. Намира се в реставрираната стара турска баня - Хамама. Строена е в началото на XV век и представлява масивна куполна баня от камък. Разположена е в началото на долината, водеща към пристанището на 0,5 километра от центъра на града. В експозицията могат да се видат множество каменни котви, амфори, керамични съдове, извадени, при подводни археологически експедиции. В зала "Съкровищница" са изложени: уникален полиметален свитък - домонетно средство за размяна, монети от различни епохи, тракийско златно съкровище. Цветни карти от античността и средновековието допълват представата за древното корабоплаване по северното Черноморие.

Градски музей

Намира се в сградата на читалището на площада в центъра на града. В експозицията на Градския исторически музей могат да се видят материали, които показват хилядолетната история на града. Тук са изложени свидетелства за живота на населението в околността от древни времена до наши дни. Представен е макет на праисторическо пещерно селище, множество сечива, оръжия и предмети от бита, пушки и пистолети от освободителните войни, както и етнографски материали - облекла, накити, битови тъкани и други.

Етнографски музей

Представлява красива стара къща от края на XIX в. Принадлежала е на богато семейство. Интериора разкрива домашния бит и култура на основните групи населяващи този район- добруджанци, котленци и гагаузи - турско говорещи християни; помещения характерни за добруджанската къща, различни предмети от бита и ежедневието на населението. Сградата е заобиколена от прекрасна градина, пълна с черничеви дървета, божури и лалета.

Църквите

Църквата "Свети Георги" е построена през 1836 година, а църквата "Успение на Света Богородица" през 1860 година. Двата храма са играли важна роля в през Османското иго и след Освобождението, като образователни и културни средища.

Старите чешми

Това са били 12 изворни чешми разположени в протежение на 2км в долината към пристанището. Част от тях са разрушени, а останалите са реставрирани наскоро. Голямото количество изворна вода образува малка рекичка.

Народно читалище “Съгласие”

Читалище "Съгласие" е най-старото в община Каварна и е основано през 1890 година. Още от основаването му там съществува читалищна библиотека, която разполага с около 680200 тома литература. Читалището поощрява творческата самодейност в града и осигурява терен за осъществяването на различен вид мероприятия - концерти, театрални постановки, танцови представления и т.н.

Популярни местности в района на Каварна

Калиакра

Нос Калиакра е издаден 2км навътре в морето. Намира се на 8км от село Българево, община Каварна. Носът е природен и археологически резерват. Там гнезди аристотелевия корморан и могат да се видят делфини. През IV в. пр. Хр. тук израства селището Тиризис, по името на местното тракийско племе Тиризи. Според древногръцкия историк и географ Старбон, тук, наместникът на Александър Македонски - Лизимах е разположил своята войска във войната с черноморските градове - колонии, където прикрил съкровище от четиридесет товара злато. През римската епоха крепостта се разраства под името Акрос Кастелум (укрепен нос) - строят се водопровод, баня, крепостни стени, обществени сгради.В края на XIV век крепостта става столица на Карвунското княжество на Добротица, който сече монети с името на Калиакра. Запазени са много архитектурни останки от крепостни стени, средновековни църкви, римска баня, водопровод, гробница, обществени сгради.

Яйлата

"Яйла" е национален археологически резерват. Той е приморска тераса, отделена от Добружанското плато с 50 - 60 метрови скални масиви. Яйлата е неповторимо място, което съчетава археологически останки с природни дадености. Тук се намира пещерено селище от над 100 пещери от V хилядолетие пр. н. е. От Античността са запазени светилище, жертвени камъни, винарни, четири некропола от скални гробници, вкопани в скалния масив, запазена и частично реставрирана крепост от V-VI век след Хр. и други паметници на културата.През Средновековието пещерите са били използвани като манастирски комплекс. По стените на някои от тях се различават прабългарски знаци - руни, кръстове и каменни икони.

Ваканцинно селище „Русалка”

Ваканционно селище Русалка е разположено на 20 километра източно от град Каварна в уникалния природен резерват “Птичия залив” и на север от нос Калиакра. В силно урбанизираната Европа района на “Русалка” е една от малкото опазени в наши дни диви степи на континента. Изключително красиво насеченият скалист бряг, малките закътани пясъчни ивици, вековните дъбове и растителни видове привличат милиони представители на пернатия свят и превръщат “птичия залив” в оазис на недокоснатата от векове природа. Многобройни археологически паметници, най – старите от които са от преди 8000 години, превръщат крайбрежието на “Русалка” в неповторим археологически резерват. Античните и средновековни крепости, скалните гробници, пещерите, жертвените камъни и днес са притегателен център за учени и специалисти от цял свят.

Други

Голфигрища във селата Топола и Божурец.

Стадион "Калиакра", където се провеждат не само футболни двубои, но с подкрепата на кмета Цонко Цонев, гостуват и множество известни рок групи от целия свят. Така в последните години Каварна получава прозвището "Лятна рок-столица на България".

Тенис игрища и спортен салон - намират се непосредствено до стадиона. Редовно се провеждат различни тенис турнири.

Кухня

Кухнята се състои от традиционни български ястия. Специалитет на град Каварна е ястието "Катено Мезе". Традиционните български ястия, характерни за североизточна България са и основно заложени в трапезата на Каварненци.

Външни препратки

Официалната страница на Община Каварна

Електронен портал на Община Каварна

Радио и телевизия в Каварна

Снимки от Община Каварна

Интерактивна карта на град КаварнаИнформацията е взета от: http://www.bg.wikipedia.org


Последна промяна Del Pi3ro на 30 Юли 2007 17:23, променена общо 5 пъти

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Яну 2007 02:22 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2006 00:17
Мнения: 1678
Местоположение: Каварна
Отбор: Калиакра (Каварна)
Реших да сложа няколко снимки на града и забележетелностите :)
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение


Последна промяна Del Pi3ro на 11 Мар 2007 16:12, променена общо 3 пъти

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Яну 2007 02:32 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Окт 2006 18:58
Мнения: 1300
Местоположение: Където си пойскаме
Отбор: Спортист 1924 (Своге)
Skype: ruslan8989
Като малък бях веднъж в Каварна(отивах на море на Балчик) и града ще го запомня с фунтаните на центара и с един хермафродит дето продаваше часовници на центара :lol:

_________________
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Яну 2007 02:38 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2006 00:17
Мнения: 1678
Местоположение: Каварна
Отбор: Калиакра (Каварна)
Ами радвам се че си бил тук :).Надявам се да ти е харесало ,въпреки че сигурно си идвал доста отдавна а и града в момента е доста променен . Има доста проекти и т.н. откакто Цонко Цонев стана кмет.


Последна промяна Del Pi3ro на 11 Мар 2007 16:13, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Фев 2007 19:19 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2006 00:17
Мнения: 1678
Местоположение: Каварна
Отбор: Калиакра (Каварна)
Глен Хюз става гражданин на българската рокстолица


Интернет сайтът на Глен Хюз публикува лично съобщение на изпълнителя под надслов “ Свобода за българските медици в Либия”. “Кметът на Каварна Цонко Цонев прави всичко възможно, за да създаде ясна представа за ситуацията с българските медицински сестри, които са задържани в Либия от 1999 г. На последния концерт Ronnie James Dio носеше лентичка, за да покаже подкрепата си за сестрите. Цонев моли и други групи, които е поканил и приел в България, да се включат в инициативата", посочва съобщението. На 6 май Глен е поканен отново Цонко Цонев да свири отновопри своя добър приятел в Каварна. Това ще бъде много специално събитие, тъй като ще бъде обявен за почетен гражданин, добавя още сайтът на Глен Хюз. Точно в 12.00 часа на 6 май той ще пререже лентата на неговия специален портрет, рисуван върху сграда. Подобни изображения вече имат Ian Gillan и Ronnie James Dio.

_________________
Изображение
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 26 Фев 2007 22:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2006 00:17
Мнения: 1678
Местоположение: Каварна
Отбор: Калиакра (Каварна)
В VBox7 случайно попднах на това клипче за Каварна и то се оказа доста добро :wink: http://www.vbox7.com/play:9dac00c2

_________________
Изображение
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Май 2007 18:01 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2006 00:17
Мнения: 1678
Местоположение: Каварна
Отбор: Калиакра (Каварна)
Шести Май (Гергьовден) е празника на град Каварна. Ето и подробности за празничната програма :

Каварна - Празнична програма


5 май 13.00 ч. - Представяне на последната книга на КЕМБЪЛА и Благотворителен коктейл за набиране на средства за изграждане на паметник на Радой Ралин в София. 20.00 ч. - Концерт в памет на КЕМБЪЛА с участието на "Хиподил", Сигнал", Б.Т.Р.

6 май 9.00 ч. – Празнична литургия - църква “Св. Георги

11.00 - Концерт на "НОНА ЙОТОВА БЕНД"

12.00 ч. - Гергьовденска томбола

12.30 ч. - Концерт на ГЛЕН ХЮЗ

14.30 ч. - Откриване на фотографска рок изложба

20.00 ч. - Концерт на "ГАМА РЕЙ"

място: Площад “Защитата на Каварна”

Изображение

_________________
Изображение
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Май 2007 23:24 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2006 00:17
Мнения: 1678
Местоположение: Каварна
Отбор: Калиакра (Каварна)
Мина празника на града и като цяло може да се отбележи невероятния концерт в памет на КЕМБЪЛА и зарята след него. А днес Гамарей направиха страхотен концерт и излязоха 3 пъти на бис. Сред публиката забелязах фен на Миньор Перник, който след всяка песен викаше " Айдеее Миньорооооо". :lol: И за завършек днешната заря смая всички присистващи. Като цяло си изкарахме празника супер. :8)

_________________
Изображение
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Май 2007 23:36 
Offline

Регистриран на: 08 Фев 2007 01:42
Мнения: 522
Местоположение: Каварна
Днес в града е имало около 86 000 души,чух го по БТВ и на концерта.А пък Каварна е около 15 000 души,представете си колко гости и какъв панаир беше.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Май 2007 14:06 
Offline
Дунав завинаги
Аватар

Регистриран на: 01 Ное 2006 23:16
Мнения: 745
200 000 du6i ne e li e imalo ?! Kyde shte gi nastanite teq 86 000 du6i 8,600 moje... Poglednete malko logi4no ... No WaY...

_________________
SUPPORT YOUR LOCAL TEAM


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Май 2007 19:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Яну 2007 15:35
Мнения: 271
Отбор: Калиакра (Каварна)
Skype: toshito123
Evg0 написа:
200 000 du6i ne e li e imalo ?! Kyde shte gi nastanite teq 86 000 du6i 8,600 moje... Poglednete malko logi4no ... No WaY...


И аз за 86 000 не вярвам ама поне 50-60 000 имаще със сигорност.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Май 2007 22:57 
Айде Миньорооооооооо :D :D :D


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Май 2007 13:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2006 00:17
Мнения: 1678
Местоположение: Каварна
Отбор: Калиакра (Каварна)
MANOWAR ще свирят в Каварна


Жокер медиа и Община Каварна имат огромното удоволствие да съобщят, че най-шумната банда на света MANOWAR, неоспоримите легендарни Крале на хеви метъла ще свирят за пръв път на живо в България на 30 юни, Стадион Калиакра, Каварна. Гостуването на MANOWAR в крайморския град е част от тазгодишното издание на Калиакра рок фест, което се провежда от 28 юни до 30 юни. Преговорите за първия концерт на култовата група продължиха повече от три години. За радост на хилядите български фенове, които повече от две десетилетия чакат срещата си с тях, договорът с MANOWAR вече е факт. Стадион Калиакра ще бъде разтърсен от невиждан мега метъл концерт. Всички подробности относно предстоящия лайв ще бъдат оповестени на специална пресконференция на 18 май от 10.00 в залата на БТА. На нея ще присъства лично басиста на MANOWAR Joey Demaio, неговият мениджър и организаторите на Калиакра рок фест.

Изображение

_________________
Изображение
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Май 2007 13:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2006 00:17
Мнения: 1678
Местоположение: Каварна
Отбор: Калиакра (Каварна)
MANOWAR СА ТРЕТИЯТ ХЕДЛАЙНЪР НА "KALIAKRA ROCK FEST" В КАВАРНА

Изображение


Годината е 1994-а. MANOWAR имат концерт в Гърция, а лидерът на групата Joey DeMaio отскача до нас, за да участва във връчването на наградите на в-к "Ритъм". И както е нормално в подобни ситуцаии, обещава "Ще дойдем в България!". Но, за зла съдба на феновете, средата и края на 90-те са белязани от сериозна стагнация на концертния живот - правят се само по няколко големи рок концерти на година и, независимо че имената на изпълнителите са световноизвестни, разнообразието е доста малко.
Началото на новото хилядолетие постепенно носи и края на фактическия концертен монопол, като освен броя на рок и метъл събитията, се увеличава и стиловото разнообразие на канените изпълнители. След като през 2005 г. КАВАРНА се превръща в Рок Столица на България, надеждите да видим "Металните крале" у нас постепенно се възраждат и периодично се чуват слухове за тяхно посещение в черноморския град. Само две години по-късно то ще бъде факт! - MANOWAR са хедлайнъри на третата вечер на организирания от местната община и "Joker Media" "Kaliakra Rock Fest" - 30 юни! Така става ясен и пълният списък с основните банди за първия истински метъл фестивал у нас - HEAVEN AND HELL (Tony Iommi, Ronnie James Dio, Geezer Butler и Vinny Appice), MOTORHEAD и MANOWAR!
Годината е 2007-а. Годината, в която в България ще гостуват BLIND GUARDIAN, IRON MAIDEN и MANOWAR. Годината, в която в КАВАРНА ще се състои първият тридневен метъл фестивал и, обещаваме ви, че това ще е годината, в която ви очакват и други приятни изненади.

Ето и част от официалното съобщение на "Joker
Media":
Гостуването на MANOWAR в крайморския град е част от тазгодишното издание на "Kaliakra Rock Fest", което се провежда от 28 юни до 30 юни. Преговорите за първия концерт на култовата група продължиха повече от три години. За радост на хилядите български фенове, които повече от 2 десетилетия чакат срещата си с тях, договорът с MANOWAR вече е факт. Стадион "Калиакра" ще бъде разтърсен от невиждан мега метъл концерт. Всички подробности оносно предстоящия лайв ще бъдат оповестени на специална пресконференция на 18 май от 10.00 в залата на БТА. На нея ще присъства лично басиста на MANOWAR Joey DeMaio, неговият мениджър и организаторите на "Kaliakra Rock Fest".


ВИЖТЕ ОБРЪЩЕНИЕ НА JOEY DEMAIO ПО ПОВОД КОНЦЕРТА НА MANOWAR В КАВАРНА

:arrow: http://kavarna.pro-rock.net/?page=media/video/show_video.php&id=4

Ингормацията е взета от http://www.kavarna.pro-rock.net

_________________
Изображение
Изображение


Последна промяна Del Pi3ro на 22 Май 2007 15:38, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Май 2007 15:44 
Offline

Регистриран на: 21 Яну 2007 14:07
Мнения: 100
Местоположение: Шумен
Менъуор, Менъуор ливин он дъ роуд!

_________________
Вестник "Шуменски ПОКАЗАТЕЛ" (http://pokazatel.net)
Изображение
Вестник "Шуменски ПОКАЗАТЕЛ" (http://pokazatel.net)
Изображение
Вестник "Шуменски ПОКАЗАТЕЛ" (http://pokazatel.net)


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Май 2007 16:45 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2006 00:17
Мнения: 1678
Местоположение: Каварна
Отбор: Калиакра (Каварна)
Започна изграждането на „Каварна Сити Център”


ИзображениеИзображение


В централната част на Каварна започна изграждането на административно - търговска сграда, която ще носи името „Каварна Сити Център”. Днес бе поставено символично начало на реализацията на проекта. Лентата бе прерязана от управителя на фирмата - инвеститор „Планекс Холдинг” - Пламен Андреев, управителя на строителната фирма „Планекс” ООД - Христо Димитров и кмета на общината Цонко Цонев, който пожела успех начинанието.
“Това е една от най-важните инвестиции за Каварна” - изтъкна градоначалникът, тъй като тази стоманобетонна конструкция стои от близо 30 години и загрозява центъра на града. “Радвам се, че успяхме да намерим инвеститор, който ще я превърне в модерна европейска сграда”, каза още Цонев.Image
В реализацията на проекта „Каварна Сити Център” ще бъдат вложени около 8 милиона лева, заяви Пламен Андреев. Обектът трябва да бъде завършен в срок от 18 месеца. Административно - търговската сграда ще бъде с разгъната застроена площ 12 700 кв. м. В нея ще има паркинги и подземен гараж, супермаркет, магазини, ателиета за услуги, ресторанти, нощен клуб, фотостудио, аптека, банкови и други офиси. Целта на инвеститора е комплексът да обслужва, както населението на Каварна в момента, така и всички бъдещи нужди на фирми и туристи, привлечени от изграждащите се голф игрища и разрастващите се необходимости от офис и търговски площи в региона. След реализацията на проекта ще се разкрият около 200 нови работни места, ще се осигурят нови 110 паркоместа в централната част на града, ще се благоустрои и озелени територията около комплекса.

Изображение

_________________
Изображение
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Каварна морето
МнениеПубликувано на: 21 Май 2007 20:02 
Изображение


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Май 2007 20:03 
Изображение


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Май 2007 20:04 
Изображение


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Май 2007 20:05 
Изображение


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Май 2007 20:06 
Изображение


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Май 2007 20:07 
Изображение


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Май 2007 20:08 
Изображение


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Май 2007 20:08 
Изображение


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Май 2007 20:09 
Изображение


Върнете се в началото
  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема     [ 64 мнения ]  1, 2, 3  Следваща  Подобни теми Автор Преглеждания Последно мнение
Преглежда непрочетените мнения Град Своге
Форум: Спортист 2009 (Своге)
lms_X 68707 06 Ное 2007 12:47
от rommel
Преглежда непрочетените мнения Град Средец
Форум: Странджа Агрокорн (Средец)
kyynadd 69432 11 Яну 2010 10:20
от kondolov
Преглежда непрочетените мнения Град Несебър
Форум: Несебър (Несебър)
speedbreaker 33779 04 Сеп 2009 12:00
от Свиленград 1921
Преглежда непрочетените мнения Град РУСЕ
Форум: Дунав (Русе)
DUNAV-RUSSE 43984 22 Сеп 2010 17:20
от ruse1949
Преглежда непрочетените мнения Град Плевен
Форум: Спартак (Плевен)
SPFC1919 25221 17 Ное 2007 15:22
от SPFC1919

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Иди на:  
cron
Powered by phpBB © 2008 phpBB Group

Контакти | Fans on Facebook | Игра с прогнози