bulgarian-football.com | bgclubs.eu | GOAL.bg | Левски София | bfl-team.com | pi4e.com | Dropbox | eRepublik
* Влез   * РегистрацияПоследно посещение:
Дата и час: 22 Сеп 2020 18:28


Български клубове - Нови Искър (Нови Искър) | Стадион GOAL.bgНапиши нова тема Отговори на тема     [ 32 мнения ]  1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: град Нови Искър
МнениеПубликувано на: 03 Май 2007 18:27 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Дек 2006 00:48
Мнения: 2540
Местоположение: Курило
НОВИ ИСКЪР


Район "Нови Искър" се намира северно от София. Включва гр. Нови Искър с кварталите; Славовци, Кумарица, Курило, Изгрев, Гниляне и селата: Балша, Войняговци, Доброславци, Житен, Кубратово, Кътина, Локорско, Мировяне, Негован, Подгумер, Световрачане и Чепинци с постоянно население около 26 200 души. Обща територия - 220 000 дка., ниви - 78 532 дка., естествени ливади - 8 769 дка., пасища - 10 040 дка. и горски територии - 74 266 дка. Района е естествента врата от Столицата към живописното Искърско дефиле по протежението на жп. линията София - Мездра. Има исторически данни, че най-старото население тук са траките /наличие на множество тракийски могили/, а по-късно се заселили и славянски племена. Сведения за това черпим от открити паметници и предмети от онази епоха. Район "Нови Искър" е надарен щедро от природата със зелени хълмове, реки и плодородни поля. Чрез геолого-проучвателни сондажи са открити минерални извори в кв. Кумарица, кв. Гниляне, с. Кътина, с. Чепинци и с. Световрачене. Водата им е подходяща за лечение на редица болести, според научните изследвания - направени от Института по курортология, физиотерапия и рехабилитация. За съжаление на територията на минералните извори няма курортни заведения и селищата не са обявени за курортни. Благодарение на красивата природа и забележителности, седем от селата са вилни зони и близостта им до София привлича тук за постоянно все повече бизнесмени, предприемачи и любители на природата. На територията на Района се съхраняват и паметници на културното наследство, които обогатяват културния живот и историята на населените места. Най-значими са Подгумерския манастир "Св. Димитър", Курилския манастир "Св. Йоан Кръстител", Църквата "Св. Петка", Църквата "Св. Николай", Манастира в с. Балша, повечето са със статут на национални паметници на културата. Тук се намират и прочутите Кътински пирамиди.

Население: 13 612

Надм. височина: 509 м


Историческа справка.

Район "Нови Искър" е един от двадесет и четирите столични района. Намира се на около 12 км северно от София. Състои се от 12 села и град Нови Искър с петте си квартала.
Селищата в района са разположени в Софийското поле, което в далечно минало е било дъно на голямо езеро. Поради това е изключително плодородно и според исторически сведения тук е кипял живот още от дълбока древност - 5 000 години преди новата ера. Предметите,оцеляли и достигнали до нас през вековете, са уникални находки и обикновено се кръщават на името на мястото, където са открити - тип Гниляне, култура Курило.
Тракийските селищни могили, запазени в редица селища в района - Световрачане,Чепинци,Негован, ни дават информация за общественото устройство на траките, живели по нашите земи 2-ро, 1-во хилядолетие пр.н.е.
Римляните са оставли трайни следи чрез строежа на пътища, както и пунктове за тяхната охрана, наречени по - късно от славяните "Градища". Главният римски път от запад на изток - Траяновият,1-ви,2-ри век от н.е., е минавал в подножието на Стара планина.
Повечето от селищата в района фигурират в турските данъчни регистри с днешните си имена още от началото на 15 в. Това е доказателство, че са съществували още преди поробването, по времето на Второто Българско царство.
Голямо предимство на район "Нови Искър" е неговото географско положение - пътно преходно място чрез свързващи пътни артерии със страната - близост до столицата, подходяща за туризъм природа.
Районът се пресича от река Искър в посока юг - север, която е главната отводнителна артерия. В речната мрежа на район Нови Искър се включват още реките "Червена","Блато","Кътинска","Лесновска","Подгумерска" и др.
Щедростта на природата към нашия район открива широки възможности за развитие на всички области от обществения и стопанскя живот.
# Община Нови Искър се намира на южния склон на стара планина в началото на Искърското дефиле. Включва гр. Нови Искър с кварталите; Славовци, Кумарица, Курило, Изгрев и Гниляне и селата: Балша, Воиняговци, Доброславци, Житен, Кубратово, Кътина, Локорско, Мировяне, Негован, Подгумер, Световрачене и Чепинци. Всичките имат своя история и историческо наследство. Имената им се губят далеч в древноста и най-вероятното е да имат славянски корени. За кварталите Кумарица и Славовци се споменава в една стара легенда, според която едни от първите заселници са били славяни. Един керван се движел по римския път за Сердика. Керванът бил воден от старейшината Кумарич, който вече стар и болен починал тук. Племенния съвет го погребал с почести и решил да остане и основе селище което впоследствие е наречено Кумарица. Според преданията името на квартал Славовци е останало от друг славянски род който се заселил недалеч от Кумарица и основали селище което получило името си от племенния вожд Словутич. Курило и Гниляне са едни от най - старите селища в началото на Искърския пролом за което говорят множеството намерени предмети и исторически паметници.
По време на Възраждането месното население не остава в страни от общия реформаторски дух. Кумаричани с цената на много злато измолили решение за построяването на църква. Хора от селищата помогнали за построяването и изографисването на Курилския манастир. В началото на 19 в. там било открито килийно училище, а по - късно такова възникнало и в Кумарица.
В началото на 20 в. с построяването на множество фабрики и заводи Курило започва да се развива като промишлено селище. За това спомагат също така и географското положение, наличието на работна ръка и близоста до железопътна артерия. Всички тези фактори допринасят за разрастване на отделните селища и през 1974 година те са обиединени и провъзгласени за град с името на едноименната река ИСКЪР
Обрадовски манастир Св.Мина

Култура
Културният живот в Район "Нови Искър" е изключително богат и разнообразен. На територията на Района живеят и творят талантливи художници и писатели. Традиция са срещите с тях, организирането на изложби и представянето на новите им творби. Траен е интересът на жителите към фолколора. Стремежът на Района е да съхрани народните традиции. За това способстват с дейността си и 16-те Народни читалища със своите танцови състави, театрални колективи и самодейни творчески групи. Те развиват богата дейност и способстват за възпитаване в здрав българския дух на подрастващите поколения. Район "Нови Искър" и общините Своге и Мездра, организират всяка година, като последователно домакинстват, "Празници на Искърското дефиле". Празниците дават възможност на жителите и администрациите от поречието на р. Искър да се опознаят и да развиват сътрудничество в областите култура, бизнес, екология, спорт и туризъм

Личности родени в Нови Искър

*Невена Коканова(актриса)
*Виден Апостолов(футболист,Играч на Ботев Пловдив 17 сезона, от 1960 до 1976 година. Рекордьор сред защитниците с 38 гола. В първенствата на А-група има 444 срещи, от които 429 с екипа на "канарчетата".
Има 22 мача за "А" националния отбор и отбелязва 3 гола, има и 5 срещи на "Б" национала.
Взима участие в около 70 официални и приятелски международни срещи (10 гола), в около 130 контролни срещи (25 гола) и 70 срещи за КСА (8 гола). Шампион на България за 1967 година, носител на Националната купа (1962), вицешампион (1963) и бронзов медалист (1961). Носител на Балканската клубна купа за 1972 година.)

СНИМКИ
ТУК


Използвани са материали от: http://niskar-bg.com/

_________________
Изображение
Изображение
Изображение


Всички видове застраховки към ЗК ЛЕВ ИНС.Отстъпки до 25%.
0883368440
0879331668


Последна промяна TOTTI10 на 22 Сеп 2007 14:41, променена общо 5 пъти

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Май 2007 18:29 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Дек 2006 00:48
Мнения: 2540
Местоположение: Курило
Изображение

Изображение

Изображение

Малка част от снимките

_________________
Изображение
Изображение
Изображение


Всички видове застраховки към ЗК ЛЕВ ИНС.Отстъпки до 25%.
0883368440
0879331668


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Май 2007 18:47 
Offline

Регистриран на: 24 Май 2007 18:39
Мнения: 96
Местоположение: Нови Искър
Няма по-хубав град от Нови Искър,все пак си е наш..

_________________
Изображение
Изображение
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2007 00:43 
Града Ви е хубав,ама отбора ... :D:D:D:D:D:D,само това ще Ви кажа пичове.


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2007 07:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Дек 2006 00:48
Мнения: 2540
Местоположение: Курило
Green_Zara_Ultras написа:
Града Ви е хубав,ама отбора ... :D:D:D:D:D:D,само това ще Ви кажа пичове.
И отбора не е лош,какво му е :?:

_________________
Изображение
Изображение
Изображение


Всички видове застраховки към ЗК ЛЕВ ИНС.Отстъпки до 25%.
0883368440
0879331668


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Юли 2007 23:48 
Offline
Бригада Враца

Регистриран на: 01 Ное 2006 12:35
Мнения: 1251
Местоположение: Враца
Отбор: Ботев (Враца)
Градът просто е невероятен спор няма :)...


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Юли 2007 13:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Окт 2006 21:00
Мнения: 1372
Местоположение: Своге
добре де , вие доста от вас за запалени и ходят доста по мачове , и повечето знаете за какво става въпрос , защо не спрете да ходина на Левски и на Цска на мачовете и да почнете да подкрепяте отбора на града ви :8)

_________________
C`ONE CITY !!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Юли 2007 14:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Дек 2006 00:48
Мнения: 2540
Местоположение: Курило
S|B`youths написа:
добре де , вие доста от вас за запалени и ходят доста по мачове , и повечето знаете за какво става въпрос , защо не спрете да ходина на Левски и на Цска на мачовете и да почнете да подкрепяте отбора на града ви :8)
Доста трудно ще стане това,доста доста трудно,въпреки че на един мач на юношите Кумаричанци направиха нещо,LAZIO може да каже какво точно

_________________
Изображение
Изображение
Изображение


Всички видове застраховки към ЗК ЛЕВ ИНС.Отстъпки до 25%.
0883368440
0879331668


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Сеп 2007 00:56 
Offline
Аватар

Регистриран на: 06 Ное 2006 10:55
Мнения: 446
Отбор: Спортист 1924 (Своге)
Джането и компания :-)

_________________
Спря той да разпознава познатите му лица. Забравял дата, месец, година. Не знаел той къде се намира.После се появили тремори на крайниците...внимателна несигурна походка, а после и парализа.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Окт 2007 22:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Дек 2006 00:48
Мнения: 2540
Местоположение: Курило
Преди дни започна трескаво преасфалтиране на улици в цял Нови Искър.Някак случайно на края на месеца има местни избори :roll:

_________________
Изображение
Изображение
Изображение


Всички видове застраховки към ЗК ЛЕВ ИНС.Отстъпки до 25%.
0883368440
0879331668


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Окт 2007 09:13 
Offline
Мразя
Аватар

Регистриран на: 12 Юни 2007 10:51
Мнения: 333
Местоположение: София,Младост!
Отбор: ЦСКА (София)
Skype: moorhunh
Владо Тричков рлз :lol: :P иначе то отбора едвам се държи вие фенове искат да има :lol: :lol: :lol:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Окт 2007 13:56 
Offline
New Iskar HOOLS
Аватар

Регистриран на: 07 Юли 2007 14:38
Мнения: 903
Местоположение: New Iskar
Отбор: ЦСКА (София)
Skype: red_star_forever
zleto написа:
Владо Тричков рлз :lol: :P иначе то отбора едвам се държи вие фенове искат да има :lol: :lol: :lol:
Добре ве едвам се държи :lol: бате като не знаеш не говори ;)

Отбора като нищо тая година може да влезне в В група ;) В групата сме с най-хубавите екипи и терена започна да се подържа ,купиха се нови играчи и ще кажеш че отбора едвам се държи :lol: :lol: :lol:

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Окт 2007 14:03 
Offline

Регистриран на: 25 Окт 2006 14:27
Мнения: 1220
Местоположение: Добрич
Отбор: Добруджа 1919 (Добрич)
Снимките на града ви са невероятни! :!:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Окт 2007 00:08 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Дек 2006 00:48
Мнения: 2540
Местоположение: Курило
Още малко снимки от Нови Искър

Искърското дефиле при Курило
Изображение

Манастира Св.Иван Рилски в Курило
Изображение

Дефилето при Курило

Изображение

Наводнението преди 3 години:

Под правия участък на ж.п. линията се намира стадиона в Курило
Изображение

Изображение

Снимки от Mанастира "Свети Великомъченик Мина"

_________________
Изображение
Изображение
Изображение


Всички видове застраховки към ЗК ЛЕВ ИНС.Отстъпки до 25%.
0883368440
0879331668


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Ное 2007 23:14 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Дек 2006 00:48
Мнения: 2540
Местоположение: Курило
Новия кмет на Нови Искър е Валентин Котов.При 34% избирателна активност.
Цитат:
В район “Нови Искър” победител е Валентин Котов с 50.57%, Зорница Тодорова е получила 49.43%. За Валентин Котов са гласували 4891 души, а за Зорница Тодорова – 4780.


Са като смятам колко е населението на наше село.Абе големо село сме бе да му еб*ш майката

_________________
Изображение
Изображение
Изображение


Всички видове застраховки към ЗК ЛЕВ ИНС.Отстъпки до 25%.
0883368440
0879331668


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Ное 2007 09:37 
Xaxa ама на снимките от наводнението Нови Искар е като венеция...... :-D


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Дек 2007 18:28 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Дек 2006 00:48
Мнения: 2540
Местоположение: Курило
Вече си имаме МТел в наше село.След казиното,сега и МТел.

_________________
Изображение
Изображение
Изображение


Всички видове застраховки към ЗК ЛЕВ ИНС.Отстъпки до 25%.
0883368440
0879331668


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Яну 2008 15:28 
Абе ще се оправиме... ама да си довършат работата по улиците и тогава.... че те направат една където има 2 дупки а другата където цялата е само за OFFROAD не я и пипнаха...


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Мар 2008 16:20 
Offline

Регистриран на: 24 Май 2007 18:39
Мнения: 96
Местоположение: Нови Искър
Еми кво да кажа за Нови Искър...сега няма отбор на възрастните,само юнуши има. А за онзи мач в Кумарица...един мой приятел беше задържан за расистки прояви и защото бяха направени плакати с подобен подтекст + свастики и келтски кръстове

_________________
Изображение
Изображение
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Мар 2008 16:27 
Offline
New Iskar HOOLS
Аватар

Регистриран на: 07 Юли 2007 14:38
Мнения: 903
Местоположение: New Iskar
Отбор: ЦСКА (София)
Skype: red_star_forever
LAZIO написа:
Еми кво да кажа за Нови Искър...сега няма отбор на възрастните,само юнуши има. А за онзи мач в Кумарица...един мой приятел беше задържан за расистки прояви и защото бяха направени плакати с подобен подтекст + свастики и келтски кръстове

Има отбор на Мъжете и на Юношите ;)
А за кой мач говориш :roll:

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Мар 2008 19:21 
Offline

Регистриран на: 24 Май 2007 18:39
Мнения: 96
Местоположение: Нови Искър
Martopetrovfen написа:
LAZIO написа:
Еми кво да кажа за Нови Искър...сега няма отбор на възрастните,само юнуши има. А за онзи мач в Кумарица...един мой приятел беше задържан за расистки прояви и защото бяха направени плакати с подобен подтекст + свастики и келтски кръстове

Има отбор на Мъжете и на Юношите ;)
А за кой мач говориш :roll:


Еми юношите на "Зебра" играха с Елит (мисля че така се казваше,софийски клуб)..
Това е от тогава -> http://vbox7.com/play:ab8647f4

_________________
Изображение
Изображение
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение


Последна промяна LAZIO на 07 Мар 2008 19:56, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Мар 2008 19:22 
Offline

Регистриран на: 24 Май 2007 18:39
Мнения: 96
Местоположение: Нови Искър
TOTTI10 написа:
Вече си имаме МТел в наше село.След казиното,сега и МТел.


То това казино закво ли го направиха...след 1 месец вече почнаха да се бият до смърт в буквалния смисъл !

_________________
Изображение
Изображение
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Мар 2008 23:55 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Дек 2006 00:48
Мнения: 2540
Местоположение: Курило
Малиииии как се намотахме покрай огинО :!: :!: Пакет Голбул Смарт-10 сантима+три водки без разредител и пожарогасител :!:

_________________
Изображение
Изображение
Изображение


Всички видове застраховки към ЗК ЛЕВ ИНС.Отстъпки до 25%.
0883368440
0879331668


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Нови Искар
МнениеПубликувано на: 10 Мар 2008 16:35 
Какво да кажа хубаво градче,относно отбора слаба организация иначе :twisted: [/u]


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Апр 2008 14:12 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Мар 2008 18:15
Мнения: 27
Местоположение: в кръчмата
Отбор: Левски (София)
S|B`youths написа:
добре де , вие доста от вас за запалени и ходят доста по мачове , и повечето знаете за какво става въпрос , защо не спрете да ходина на Левски и на Цска на мачовете и да почнете да подкрепяте отбора на града ви :8)


брат незнам ма определено в нови искър няма 1 агитка има 2 тва не е чак толкоз зле
евала за тва че вие се обединихте
но все пак курило и своге са сини

_________________
VIVERE ULTRAS


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема     [ 32 мнения ]  1, 2  Следваща  Подобни теми Автор Преглеждания Последно мнение
Преглежда непрочетените мнения Град Своге
Форум: Спортист 2009 (Своге)
lms_X 47270 06 Ное 2007 12:47
от rommel
Преглежда непрочетените мнения Град Средец
Форум: Странджа Агрокорн (Средец)
kyynadd 41371 11 Яну 2010 10:20
от kondolov
Преглежда непрочетените мнения Град Несебър
Форум: Несебър (Несебър)
speedbreaker 18156 04 Сеп 2009 12:00
от Свиленград 1921
Преглежда непрочетените мнения Нови попълнения в отбора
Форум: Сезон 2007/2008
Anonymous 15834 16 Юли 2008 15:10
от XaXo
Преглежда непрочетените мнения Град РУСЕ
Форум: Дунав 2010 (Русе)
DUNAV-RUSSE 32291 22 Сеп 2010 17:20
от ruse1949

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Иди на:  
Powered by phpBB © 2008 phpBB Group

Контакти | Fans on Facebook | Игра с прогнози


placeholder