Eто я и обещаната игра. Идеята е взета от форума на Ювентус, благодаря на биакнонеро, който ми позволи да ползвам неговата система за точкуване.
Определено е доста интересна, като мисля и за някакъв награден фонд, скромен около 5 лева, колкото да отиде победителя да се почерпи.
Ето и правилата в Ювемания
Всеки кръг започва веднага след завършилия мач и завършва преди следващия. Ще обясня правилата с примери.
За предстоящия мач трябва да се познаят:
1. стартовия състав и резервите които ще влязат в игра - дава се по 1т за всеки познат титуляр и по 2т за всеки влязъл като резерва; или посочвате списък от 11 играчи + 3 резерви които ще влязат - само това
-Дават по 10т бонус при познат стартов състав, или ако познаете 11-те титуляри, освен че за всеки познат играч получавате по 1т, към тях се прибавят и 10т бoнус или общо взимате
21т
Пример
Tитуляри
Буфон
Бириндели
Тудор
Ковач
Киелини
Каморанези
Паро
Джаникеда
Недвед
Трезеге
Дел Пиеро
Резерви
Мазиело
Салайета
Гузман
2. прогноза за знака на мача и точния резултат - за познат знак се дават по 5т а за познат резултат по 10т / ако познаете знака и резултата получавате общо 15т / - пишете само 1, 2:0 или Х, 2:2 - нищо друго
Пример:
Х, 2:2
3. прогнози за голмайстор - само за състава на Юве
Възможни варианти
- няма голмайстор - ако познаете получавате 5т
- име на играч - брой голове които ще вкара / Трезеге - 2 / - ако познаете че играча ще вкара 1 гол получавате 10т, ако познаете че някой вкара 2 гола получавате 25т, при 3 гола - 50т, при 4 гола -100т, при 5 -200т, при 6 - 400т, / мисля че повече от 3 гола няма да бъдат вкарани от един играч в един мач но нека да имаме точкуването до 6 гола /
- ако предположите Трезеге - 3 гола, но Давид вкара 2 - получавате 25т
- ограничение за броя на голмайсторите и за броя на вкараните от един играч голове - нека да не налагам такива ограничения - но бъдете реалисти
4. Прогнози за червен картон на играч на Юве - по 10т за познат играч
тук само пишете името на играча; ако според вас няма червени картони не пишете нищо
- нека има ограничение на прогнозите за броя на червените картони до 4 на мач
Нека отговорите на първите 3 въпроса да са близки до реалността и да има съвпадение между тях. Или ако някой е дал знак "2" нека и резултата да е 0:2 или 2:3 а не 1:0. Нека прогнозите за голмайсторите в мача да съвпадат с прогнозата за точния резултат / 2, 0:2 Трезеге 2 /
Още един бонус - ако познаете всичко което може да се познае за кръга - състав, знак, резултат, голмайстори, картони - бонуса е 50т.
Крайния срок за даване на прогнозите е 12 часа преди началото на мача.
----------------------------------------------------------------------------------
Това са правилата. Надявам се да се получи хубава игра и в нея да се включат фенове не само на Юве. Както казах мисля да направя някакъв скромен награден фонд.
Ако имате някакви въпроси свързани с играта пишете в другата тема.