Цитат:
Киву поднови тренировки
Защитникът на Рома Кристиан Киву поднови тренировки днес, след като претърпя операция на носа заради удар, понесен в мача с Лион в Шампионската лига.
Киву ще трябва да носи специална шина на носа си в продължение на седмица, а кога ще се завърне в строя и ще може да играе в официални срещи още не е ясно.
Цитат:
РОМА ИСКА СИСИНЬО
Италианският гранд Рома иска да привлече бразилския защитник на Реал (Мадрид). Лучано Спалети е дал задача пред шефовете на клуба да стигнат до сделка за защитника, защото „вълците” изпитват остра нужда от десен бек. Сумата, която столичани са готови да дадат е на стойност 5 милиона евро.
Реал трудно ще се навие да продаде един от перспективните играчи, след като отборът най-вероятно ще бъде напуснат от Мичел Салгадо, а със сигурност ще се раздели с Роберто Карлос.

Цитат:
Рома иска Киприан Марика
Четвъртфиналистът в Шампионската лига Рома се интерсува от румънския нападател на Шахтьор (Донецк) Кирпиан Марика, съобщават медиите на Апенините. ”Вълците” търсят нови нападатели за следващия сезон, след като Тавано и Вучинич почти сигурно ще напуснат клуба. Марика е близък приятел със защитника на Рома Кристиан Киву. Освен това двамата са клиенти на един и същи агент, което допълнително ще улесни трансфера. 21-годишният нападател има десет мача за националния отбор на Румъния, в които е отбелязал и четири гола.
Цитат:
ГРОСО ГОТОВ ДА ПРЕМИНЕ В РОМААгентът на Фабио Гросо призна, че защитникът на Интер може да обмисли бъдещо преминаване в Рома.
Световният шампион с Италия дойде в Интер от Палермо за 4,5 милиона паунда преди триумфа на Мондиала. Пе време, на престоя си Сан Сиро бранителя е обвиняван за лошо физическо състояние и слаба форма.
„Гросо е щастлив в Интер, въпреки двете неприятни контузии, които получи за кратко време” – заяви агента Стефано Антонели – „Той ще бъде доволен, да остане в Милано, но имам чувството, че рано или късно той ще облече екипа на Рома.”
Гросо вече беше близо до трансфер в Рома. Спортният директор на „вълците” Даниеле Праде желаеше Гросо през лятото, но тогава играчът избра да играе при „нерадзурите”.

Цитат:
СПАЛЕТИ: В ДОБРА ФИЗИЧЕСКА ФОРМА СМЕСтарши треньорът на Рома Лучано Спалети бе доволен след равенството 1:1 с Милан снощи и отдели доста време на журналистите в традиционната пресконференция след мача:
„Момчетата направиха каквото трябва. Видях своя отбор да демонстрира добро физическо състояние и това ме обнадеждава за срещата от Шампионската лига с Манчестър в сряда,” сподели Спалети.
Попадението на Милан той коментира така:
„Не мисля, че нашата защита може да бъде обвинявана за гола, тъй като Джилардино по принцип извлича максималното от подобни ситуации в наказателното поле.”
Спалети не пропусна да похвали и голмайсторът на Рома в тази среща Филип Мексес:
„Много съм доволен от Филип. Френският национален отбор най-накрая осъзна качествата му и този път бе повикан, макар и да игра само едно полувреме в два мача. И други отбори са впечатлени от потенциала му, но ние ще направим всичко възможно да го задържим.”