Лукаку: Оставам в АндерлехтБелгийският суперталант Ромелу Лукаку обяви, че не би преминал в Челси, ако не му бъдат дадени гаранции, че ще се разчита на него редовно.Младокът от доста време насам е свързван с трансфер на "Стамфорд Бридж", въпреки че мениджърът на "Сините" Андре Вияш-Бояш настоя, че няма нужда от нови нападатели.Атакуващият футболист на Андерлехт от своя страна обяви, че не би искал да последва съдбата на неговия сънародник Тибо Куртоа, който премина в Челси от Генк, но ще играе под наем в испанския Атлетико Мадрид."Аз не бих се навил на подобен вариант, както стана с Тибо", коментира Лукаку, цитиран от английското издание "Скай Спортс"."За да се съглася да премина в някой голям клуб ще трябва да знам, че ще се разчита на мен и няма да ме пращат под наем в други отбори", добави белгиецът."В противен случай просто не виждам защо трябва да напускам Андерлехт, след като се чувствам много добре в клуба и съм щастлив тук", каза още той."Честно казано към момента нямам намерение да сменям клубната принадлежност и не мисля за трансфер", завърши нападателят.
Юри Жирков пред договор с Анжи МахачкалаФутболистът на Челси Юри Жирков е на път да се завърне в родината си Русия, след като Анжи Махачкала е готов да вземе играча в редиците си.Според медиите в Русия Жирков дори е бил на тренировъчното игрище на руския клуб, като той е приел условията на Анжи. По всяка вероятност тази седмица футболистът ще премине медицински прегледи.Руското издание "Лайфспорт" дори цитира сумата, която ще влезе в касата на Челси - цели 15 милиона евро.Ако трансферът стане факт, в Анжи ще разполагат с нова звезда, след като в клуба вече си осигуриха услугите на Роберто Карлош и Балаш Джуджак.От ръководството на Анжи не потвърждават информацията за привличането на Жирков, като от руския клуб оповестиха, че ще направят изявление едва когато има сключен договор с Челси.Жирков, който навършва 28 години този месец, взе участие само в 29 шампионатни мача за Челси по време на своя 2-годишен престой в лондонския клуб.Новият наставник на Челси Андре Вияш-Бояш даде знак, че ще разчита на Жирков, пускайки играча като бек по време на азиатското турне на отбора, но по всичко личи, че Жирков желае да се завърне в родината си, за да има гарантирано титулярно място.
Фернандо Торес връща своята увереностИспанският нападател на Челси Фернандо Торес твърди, че вече е уверен в себе си и чака старта на сезона в английската Висша лига.Стрелецът премина в Челси от Ливърпул за сумата от 50 милиона паунда през януарския трансферен прозорец, вкарвайки само един гол за отбора, но именно Торес бе в основата на победата на лондончани над Астън Вила за Ейша Къп."Когато вкараш гол още при първото си докосване, това ти дава много увереност, но и след като поведохме с 2:0 ние затворихме мача", сподели Торес, който бе щастлив от попадението си."Един нападател винаги трябва да е готов да вкарва голове", продължи 27-годишният европейски и световен шампион с Испания."Но след като си отбелязал гол още с първото си докосване, значи си свършил работата си, така че след това всичко е много лесно", добавя голаджията, който връща познатата си форма, благодарение на която стана любимец на феновете на Ливърпул, докато носеше екипа на "мърсисайдци"."Когато в един отбор има качествени играчи, които могат да играят на различни позиции, тогава могат да се използват различни формации", смята Хлапето."Трябва да сменяш системата, като това зависи от съперника, от резултата и от състезанието, в което участваш", допълва Торес."Физическото ни състояние е много добро, спечелихме всичките си мачове, в които взехме участие и остават само две седмици до старта на сезона.""Мениджърът даде възможност за изява на всеки и всички ние се чувстваме част от отбора, което е много важно", завърши испанският нападател на лондончани.