Баскетболистите на "Дунав" победиха леко "Сливен
Първата част завърши 28:11, втората - 40:34, третата - 40:34. Отново Симеон Ценов бе над всички с 30 коша, следван от Иван Николов - 15 и Вене Венев - 10. Тодор Тенев, Л. Спасов и М. Димитров добавиха едноцифрени стойности към резултата. За гостите допринесоха на й- много Н. Денев със 17, Димитър Георгиев и Димитър Петков. Най - голямата разлика бе регистрирана през втората четвърт - 20 точки. /RuseInfo.net/
Интервюта с двамата треньори четете по - долу!
Ст. треньорът на БК "Дунав" Даниел Димитров: "Такъв старт не сме имали никога досега"
Треньорът на БК "Дунав" коментира днес пред RuseInfo.net резултатът от мача със "Сливен".
- Кратък коментар за мача?
- Добро начало. Такъв старт не сме имали никога досега. Послед последва отпускане. Аз бих го нарекъл лигавене и спестяване на усилия в защита. "Сливен" е отбор, който не се предава и играе докрай и затова се създаде впечатление, че имахме напрежение. Това е така, но мисля, че нашия отбор играе от мач на мач по - добре и абсолютно заслужено, не знам резултата между "Ямбол" и "Рилски спортист", се намираме в челото.
- Отличете някого?
- Всички се стараха. Имаме обаче здравослони проблеми. Е. Марков не можа да вземе участие в срещата. Доволен съм от новите момчета. Вече свикват с обстановката и показват от мач на мач все по - добра игра - и В. Венев и Ив. Николов. Традиционно силен Симеон Ценов. Нямам претенции към някой, че не се е вложил.
- Следващият мач ?
- В петък гостуваме на "Алвина" преди мачовете за купата. Ако успеем да спечелим мача с "Алвина" и двете домакинства на "Рилски спортист" и "Тунджа Ямбол". В началото, преди да започне тази втора тази шестица, почти всички я приемаха максимум, че ще направим две загуби. Мисля, че ще стане факт и посвещавам тази победа на Алекси Алексиев, който е в болница и тази седмица нямаше възможност да бъде с нас. /RuseInfo.net/
-
Треньорът на "Сливен" Сабин Маринов: "Поздравявам домакините с победата"
24 Февруари 2007 20:50:24
Днес треньорът на БК "Сливен" Сабин Маринов коментира пред RuseInfo изхода на мача с "Дунав": "Мисля, че се получи добър мач. Опитахме се да бъдем през цялото време на ниво, но не се получи. Поздравявам домакините с победата. Те бяха на ниво през мача. Добри единици имат.
Предстои ни още едно гостуване с отбора на "Ямбол". Мисля, че нашата цел беше да влезем в тази група, да се срещнем с по - можещи отбори. Мисля, че има какво още да се желае при нас. Имаме нужда и от хора, но пак съм благодарен на общината, че подава ръка да съществуваме. Каквото може прави за нас. Ще опитаме да се отблагодарим. Дано да се получи."
- Какво ви трябва още?
- Трябват ни още двама човека. В подкошието ни трябва човек, а също и на позиция организатор на играта. С малко равностойни хора разполагам и от там играта ни... Виждам вашия отбор. Поздравявам го за добрата селекция, отношението в града. Имало е баскетбол в Русе, от сърце ви желая да продължите с традициите и да се развивате.
- Кой ще отличите от русенските състезатели като най - ефективни ?
- Бих отличил Симеон Ценов. Добър състезател. Мисля, че Л. Борисов положи доста усилия да постигнат успеха.
- А от вашия отбор?
- От нашия отбор не искам да отличавам никой и няма как да отлича някой, защото аз не обичам да играем на приливи и отливи. Не може да допуснеш 20 точки и след това да влизаш в мача. Успяхме донякъде да се върнем в играта, но имаше един спад в първата част и резултатът се видя.
- Защо Васил Голов отнесе толкова критики от ваша страна?
- Защото аз го виждам в друга светлина. В моите очи то е едно момче с възможности, но повече на психическа основа ми се струва... Влияе се от публика, от противника.
- В какъв смисъл от публика?
- Ами така като му подвикнат /б. р. той е с цигански етнически произход/, при сблъсък с противника. Неустойчив е и губи концентрация в самата игра.
- Казахте на момчетата в техническите прекъсвания, че не искате всеки мач от тях победа. Какво искате от тях?
- Аз искам да си покажат възможностите и победата сама ще дойде такава. Има такъв момент, че можеш да загубиш, но ти да си доволен от това, но въпреки това да си показал възможностите. Те са ми показвали, че могат да играят и аз съм бил бил удовлетворен и от загуби. Естествено добър старт направихме във втората шестица с три поредни победи благодарение на това. /RuseInfo.net/
|