bulgarian-football.com | bgclubs.eu | Levski Sofia
* Влез   * Регистрация


Вход | Регистрация

Потребителско име:   Парола:  

Регламент
Участниците дават прогнози за точния резултат от мачовете в съответната група. Прогнози за всеки кръг могат да се дават до час преди началото на първия мач от кръга. Прогнози могат да се дават за предстоящия кръг, както и за двата следващи кръга след него. Прогнози се правят отделно за всяка различна група ("А" ФГ; Източна и Западна "Б" ФБ; СИ, СЗ, ЮЗ и ЮИ "В" АФГ) като за всяка група се изготвя самостоятелно класиране.

Базовият брой точки, които се присъждат за познат краен изход (победа за единия отбор или равен) от мача е 3. По 1 бонус точка се начислява за познат точен брой вкарани голове от всеки един отбор, както и за позната голова разлика в мача. По този начин при познат точен резултат се присъждат 6 точки. Бонус точки за брой отбелязани голове от един отбор се присъждат и без да е познат крайният изход от съответния мач.

Участниците в играта се класират по общия брой спечелени от тях точки. При равенство в точките по-предна позиция има участникът, познал повече крайни изходи от мачовете (1, Х, 2), при ново равенство предимство има участникът, познал повече точни резултати, а при равенство и по този показател участниците остават с равни позиции.

При отлагане на мач, точки за него ще се начислят при по-късното му изиграване. За мачове, за които е присъден служебен резултат по административни причини (нередовни футболисти) или които по административни причини са анулирани (напр. при изваждане на отбор от групата) се начисляват точки според получения на терена резултат. За мачове, които не започват или не завършват по вина на единия от отборите (напр. неявяване; прекратяване заради безредици и др.), се начисляват точки според присъдения служебен резултат. При преиграване на мач точки се начисляват според получения при преиграването резултат.

Примери:
прогноза: 0:0 - резултат: 3:2 - не се присъждат точки
прогноза: 1:0 - резултат: 1:3 - 1 точка (за познат брой отбелязани голове от домакина)
прогноза: 3:1 - резултат: 1:0 - 3 точки (познат краен изход - победа за домакина - без допълнителни бонуси)
прогноза: 0:2 - резултат: 1:3 - 4 точки (познат краен изход - победа за госта - и позната голова разлика - минус 2 гола)
прогноза: 3:0 - резултат: 1:0 - 4 точки (познат краен изход - победа за домакина - и познат брой отбелязани голове на госта)
прогноза: 1:1 - резултат: 0:0 - 4 точки (познат краен изход - равен - и позната голова разлика - 0 гола)
прогноза: 2:1 - резултат: 2:1 - 6 точки (познат точен резултат)Powered by Венцислав Николов © 2010 | Fans on Facebook