Футболист от „А“ група облича синьо-жълт екипСиньо-жълтите хвърлиха трансферна бомба – привлякоха футболист от „Б“ група. От няколко дни с „Димитровград“ се готви Делчо Стоилов. Звездата на атакуващия халф изгря в средата на миналото десетилетие с екипа на „Хасково“, където изкара четири сезона. След разпадането на отбора Стоилов премина в „Калиакра“ (Каварна), там той записа дори мачове в елита. Последния сезон 29-годишният халф беше в „Любимец“, но не успя да удържи на изкушението да рита за „Димитровград“. Мениджърът Митко Добрев взе Стоилов на мястото на изкаралия само два дни на стадион „Миньор“ Георги Каменов-Устрема. На третия ден той си събра багажа и напусна „Димитровград“, призован отново да спасява „Хеброс“. „Не мога да ги оставя момчетата, трябва да им помогна“, призна Каменов, който два сезона беше начело на харманлийския тим като треньор. Дошлият от „Спортист“ (Пирдоп) пък Цветан Георгиев беше освободен. „Момчето има качества, но на поста му разполагам с трима футболисти. Няма шансове да играе, затова нека да се пробва в друг отбор“, заяви главният мениджър Митко Добрев.
Така, освен Делчо Стоилов, в отбора има още две сигурни попълнения. Единият от тях – Вълчо Георгиев, е бил футболен съратник на Бойко Борисов. Цял сезон защитникът игра във „Витоша“ (Бистрица) заедно с премиера. Отборът им завърши на трето място в Югозападната „В“ група. Вълчо е на 19 години, възпитаник е на школата на „Левски“, но предпочете да се прибере в родния „Димитровград“, за да продължи кариерата си. Нападателят Бончо Николаев може също вече да се брои ново попълнение. Той идва от „Загорец“ (Нова Загора), за който отбеляза 12 гола през сезона.
В събота димитровградчани ще изиграят блиц турнир на стадион „Миньор“ заедно с „Чирпан“ и „Свиленград“. Надпреварата започва от 18 часа.
Вълчо Георгиев: Пазех един сезон гърба на Бойко- Как се оказа в един отбор с Бойко Борисов? - Юноша на „Левски“ съм. Минах през всичките възрасти. Изкарах на „Герена“ до 18 години, последната се махнах и отидох във „Витоша“ (Бистрица). Започнах при тях в юношеската формация, после заиграх при мъжете. Там вече риташе Бойко Борисов. Той е нападател, а аз защитник. Така да се каже, пазех му гърба.
- Ти си роден в Димитровград, как се озова в „Левски“? - След като родителите ми се разведоха отидох да живея при майка ми в София. Много обичах футбола и в началото се колебаех къде да започна в Димитровград или в столицата, накрая избрах да започна на „Герена“. Там съм тренирал под ръководството на Антон Здравков, Николай Тодоров-Кайзера, Бисер Хаздай…
- Какво е да риташ с премиера в един клуб? - Много добре се държи с нас, не се надува, както се пише.
- Случвало ли се е след победа да почерпи целия отбор? - Не се е случвало, но ни поздравява всички. Здрависва се с всеки поотделно в съблекалнята.
- Вярно ли е, че на терена искал да го възприемат като всички останали? - Така е, единствено със съдиите се кара, но това е нормално. Всеки един от нас гори в играта. Съдиите обаче не се стряскаха от неговите забележки, нито веднъж не си промениха решението. Съперниците пък ги беше страх да влизат в единоборства с него – да не се случи нещо. След края на сезона предпочетох да се прибера в Димитровград. Тук има много добри условия, надявам се да остана в отбора.
- „Витоша“ завърши на трето място в Югозападната „В“ група. Те нямат ли по-големи амбиции за следващия сезон? - Не, играехме най-вече за удоволствие. Не са ни поставяли определени цели за класиране в по-горна група. Единствено искаха от нас да играем и да побеждаваме. Редовно ни плащаха премиите за победи. Имаше и кебапчета.
- Разменял ли си с Бойко Борисов по някоя реплика? - Питал ме е: „Какво правиш моето момче, как си?“ Понякога, когато не му подам или пасът ми е неточен, се сърдеше.